Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül
2012 yılının Nisan ayında ‘En Güzel Polisiye Romanlar’ listesine giren Gece Gelen Ölüm isimli eseri ile ikinci kez İzmir Kitap Fuarı’nda okurları ile bir araya gelen Yazar Gonca Çiftçioğulları, Türkiye’de ilk polisiye gerilim alanında bayan yazar olmanın memnun edici duygusunu yaşadığını söyledi. Gonca Çiftçioğulları, aşk romanları yazdıktan sonra izlediği ve okuduğu polisiye romanlarının ve filmlerinin ardından toplumdaki şiddetin bitmesini satırlarına taşıdığını belirtti. Barış içerisinde yaşayan ve toplumda bireylerin yaşama dair her noktayı doğru algılaması gerektiğini dile getiren Gonca Çiftçioğulları; şöyle konuştu: “Kötü her zaman kötüdür ve kaybedendir. Kitaplarımda daima iyinin var olduğu ve kazandığı bir dünyaya pencere aralamaya özen gösteriyorum. İnsanlar ne okurlarsa okusun ama mutlaka okusunlar. Okuma alışkanlığı edinen toplumların gelişmişlik seviyesi tartışılmayacak boyuttadır. İnsanların dünya gündemine dair yaşanan gelişmeleri takip etmesi birey sorumluluğudur. Okumayan toplumlar tembelliğe sürüklenen insanlardır.” 
FİLM TEKLİFİ ALDI
Kitaplarına taşıdığı konuları özellikle emniyet birimleri ile irtibata geçerek derleyen Çiftçioğulları, ayrıca dört ciltlik halinde yayımlanacak ‘Cinayet Masası’ isimli serisinde bulunan ‘Güneşin Kızı’ isimli kitabının da beyaz perdeye taşınacağının müjdesini verdi.
Adıyaman’da ikamet eden yazar aynı zamanda kara kalem, yağlı boya ve kolaj çalışmaları üzerine açılan sergilerinin de bulunduğunu belirtti.
Editör: TE Bilişim