İzmir Saat Kulesi Epilepsi İçin Mor Renkle Işıklandırılacak İzmir Saat Kulesi Epilepsi İçin Mor Renkle Işıklandırılacak
Buca-Yeşildere bağlantısını sağlayacak bulvara “Homeros” adı verildi. 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca’dan Yeşildere Caddesi’ne “viyadük” ile bağlanan “ekspres” güzergahı tamamladı. Viyadük yüksekliği nedeniyle halk arasında “Uçanyol” olarak adlandırılan projenin Yeşildere Caddesi ile Menderes Caddesi arasında kalan viyadük kısmını geçtiğimiz Kurban Bayramında trafiğe açan Büyükşehir Belediyesi, 14 Aralık Cumartesi günü saat 12.00’de düzenlenecek törenle de projenin 1.3 kilometrelik kısmının tamamını hizmete alacak. Buca trafiğine nefes aldıracak bu önemli bulvara, İzmirli ünlü ozan Homeros’un adını verildi. Homeros Bulvarı, 18 milyon 395 bin TL yapım, çevre düzenlemesi, asfalt ve 17.7 milyon TL kamulaştırma olmak üzere toplam 36 milyon TL’ye mal edildi. Büyükşehir Belediyesi, 6.2 kilometrelik ilaveyle bu yolu Otogar’a kadar uzatacak.
BUCA TRAFİĞİ NEFES ALDI
Homeros Bulvarı’nı oluşturmak için 80 metre uzunluğunda karayolu köprüsü ile yer yer 35 metre yüksekliğe çıkan 185 metre uzunluğunda viyadük yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Konak Tünelleri projesi nedeniyle önceki proje üzerinde bir revizyon gerçekleştirmişti. Yeni düzenlemeye göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı viyadük, Yeşildere Caddesi üzerinde Karayolları’nın yaptığı kavşakla bağlantı sağlandı.
Viyadük yüksekliği nedeniyle “Uçan yol” olarak adlandırılan projeye göre, Yeşildere Caddesi’nin paralelindeki Meles Çayı ve İZBAN hattı, Menderes Caddesi’nden Onat Caddesi’ne kadar köprülü kavşak ile aşılarak kesintisiz ulaşım sağlanıyor. Yeşildere Caddesi’nden Onat Caddesi’ne kadar oluşturulan katlı kavşak ile hem Buca’ya giriş yapılıp üst bölgelerine gidilebilecek hem de Buca’dan Yeşildere Caddesi yoluyla Konak, Karabağlar ve Gaziemir istikametine ulaşılabilecek.
Buca’daki yeni bulvara adı verilen Homeros, M.Ö. 8. yüzyılda İzmir yöresinde yaşadı. Ünlü İlyada ve Odysseia adlı destanların derleyicisi olarak tüm dünya tarafından biliniyor. 
Editör: TE Bilişim