TEMA'dan Çağrı: Doğal Afetlere Dirençli Kentler İstiyoruz! TEMA'dan Çağrı: Doğal Afetlere Dirençli Kentler İstiyoruz!
Kentin Çanakkale yönüne açılımını sağlayan Anadolu Caddesi’nde hayata geçirdiği Büyük Çiğli ve Harmandalı Karayolu alt geçitleri ile kesintisiz ulaşım sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yine bu amaç için projelendirdiği Ulukent Köprülü Kavşağı’nın yapım çalışmalarını tamamladı. 30 Mart Cumartesi günü saat 11.00’de düzenlenecek törenle hizmete alınacak bu önemli yatırım; çevre düzenlemesi, kavşak yanında oluşturulan aktarma merkezi, asfaltlama ve yapım giderleriyle birlikte toplam 14 milyon TL’ye mal edildi.
KESİNTİSİZ ULAŞIM
Ulukent Köprülü Kavşağı, Anadolu Caddesi’nde Ulukent ve Seyrek girişlerinin bulunduğu alanda inşa edildi. Anadolu Caddesi, transit geçiş için katlı kavşağın altında kalırken, kent merkezinden gelip Seyrek’e girmek isteyen sürücüler, güvenli bir şekilde ve trafik kesilmeden geçiş yapabilecek. Kent merkezinden gelip Ulukent’e girmek isteyen sürücüler ise yeni kavşağa gelmeden önce açılan imar yolundan emniyetli bir şekilde giriş yapabilecekler. Ulukent’ten gelen ve kent merkezine gitmek isteyen araçlar da, yine köprülü kavşağı kullanarak Anadolu Caddesi’ne inebilecek. Katlı kavşağın tamamlanarak hizmet alınmasıyla birlikte Ulukent ve Seyrek beldelerine giriş-çıkışlar yeni kavşak ve imar yolu aracılığıyla yapılacağından, Anadolu Caddesi üzerindeki trafikte birikme ve bekleme olmadan transit geçiş sağlanacak.
EVKA 5’DE SON RÖTUŞLAR
Öte yandan, yine İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Anadolu Caddesi üzerinde kesintisiz ulaşım amacıyla yapımını sürdürdüğü Evka 5 Köprülü Kavşağı’nda da son rötuşlar yapılıyor. Bu büyük proje için 26 milyon 331 bin TL’lik kamulaştırma bedeli ödeyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, yapım ve çevre düzenlemesi ile birlikte yaklaşık 40 milyon TL’yi bulan maliyetle yaşama geçireceği köprülü kavşağı da kısa süre içinde hizmete alacak.

Editör: TE Bilişim