Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi
Suriye’deki iç savaştan kaçarak İzmir’e gelen son kafile, kaçak yollarla Yunanistan’a gitmek için organizatörleri beklediklerini belirtti. İzmir’in göbeğinde “umut yolculuğu” için umutsuzca bekleyen Suriyeliler, kaçak göçmen olmaktan başka çarelerinin olmadığını söylüyor. 

Suriyeli mültecilerin sayıları gün geçtikçe artarken İzmir’e gelen son kafile, Basmane Meydanı’nda bulunan tren garının önünde konaklamaya başladı.

Olası bir dolandırıcılık ve ölüm riskini de göze alarak kaçak yollarla Yunanistan’a gitmek için bekleyen Suriyeliler, tüm bu risklere rağmen başka çarelerinin olmadığını ifade ediyor.

İsmini vermek istemeyen Suriyeli bir mülteci, gruplar halinde meydanda bekleyen Suriyelilerin organizatörlere 1100 Dolar verdiğini dile getirdi. Çocuklarıyla birlikte meydanda konaklayan mültecilerin, kıyafetlerini ağaçlara astıkları ve eşyalarıyla birlikte yerde oturdukları görüldü.

Editör: TE Bilişim