Atıyla, koyboy kıyafetiyle yine sandık başına gitti Atıyla, koyboy kıyafetiyle yine sandık başına gitti
Hukuk Zirvesi'ne konuşmacı olarak katılacak olan önde gelen hukukçular 'Ergenekon, Balyoz, İnternet Andıcı, Şike' davaları ile ilgili önemli konularla ilgili görüşlerini anlatacaklar. Hukuk Merkezi Başkanı Av. Metin Özyurt, "Amacımız devam eden Ergenekon,
Balyoz, Andıç, Şike, MİT gibi soruşturma çerçevesinde tekrar gündeme gelen yakalama, tutuklama gibi konuların objektif, siyasi çıkar kavgalarının dışında, evrensel hukuk kriterleri referans alınarak bilimsel bir platformda tartışılmasıdır" diye konuştu.
İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Hukuk Merkezi ve Türkiye Barolar Birliği tarafından 22-23 Mart 2012'de İzmir Adliye Sarayı Konferans Salonu'nda düzenlenecek Hukuk Zirvesi isimli kongreye, Yargıtay Başkanı A. Nazım Kaynak, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av.Vedat Ahsen Coşar, HSYK 1.Daire Başkanı İbrahim Okur, Adalet Akademisi Başkanı Hüseyin Yıldırım, Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hüseyin Görüşen ve Ceza Mahkemesi Kanunu hazırlayıcıları Prof.Dr. Bahri Öztürk, Prof.Cumhur Şahin, Prof.İzzet Özgenç başta olmak üzere bir çok akademisyen, avukat, emniyet mensubu katılacak. Kongrede iki gün boyunca önemli operasyonlarla ilgili yaşanan tartışmalar değerlendirilecek.
Etkinlik öncesinde düzenlenen basın toplantısında konferansla ilgili bilgi veren Hukuk Merkezi Başkanı Av.Metin Özyurt, şöyle dedi: "Amacımız devam eden Ergenekon, Balyoz, Andıç, Şike, MİT gibi soruşturma çerçevesinde tekrar gündeme gelen yakalama, tutuklama gibi konuların objektif, siyasi çıkar kavgalarının dışında, evrensel hukuk kriterleri referans alınarak bilimsel bir platformda tartışılmasıdır. Bunun için hukuk dünyasının her kesiminden temsilcilerin bir araya gelmesine özen gösterdik. Ayrıca, bu kongre ile her yıl İzmir Hukuk Kongresi adı altında ulusal ve uluslararası düzeyde kongre düzenlemeyi gelenek haline getirme yolunda önemli bir adım daha atmış olduk"
İzmir Hukuk Kongreleri Danışma Kurulu Başkanı Prof.Oğuz Atalay'ın başkanlığında yapılacak ve iki gün sürecek kongrenin büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilişim