Başkan Tugay'ı duygulandıran buluşması Başkan Tugay'ı duygulandıran buluşması
 Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, "İçmeler sahilimiz yıllardır atıl durumdaydı. Proje yarışmamız sonuçlandı. Bununla birlikte Kum Denizi, İskele ve Çeşmealtı sahilleri için de projelerle ilgili izinler alındı ihale aşamasına gelindi" müjdesini verdi. 
İçmeler sahili projesinde sosyal tesisiler, dinlenme alanları, kafeteryalar, kiosklar, çeşitli servis ve teknik birimler yer alacak. Gerçekleştirilen proje yarışması sonucunda dereceye giren eserlerden esinlenerek hazırlanacak yeni proje sonrasında, yıllardır hiçbir şekilde kullanılamayan sahil, modern tesislerle Urlalılar ve Urla’yı ziyarete gelenlerin hizmetine sunulacak.
Kum Denizi projesi ise tamamlandı ve ihale aşamasına gelindi. Projede çok amaçlı iki kapalı alan bulunuyor. Biri 600 diğeri 400 kişi kapasiteli salonlar gerektiğinde birleştirilebilecek. Tesiste ayrıca açık eğlence alanları da yer alacak. Çocuklara yönelik oyun bahçelerinin yanı sıra plaj düzeni ile gezi alanları ve otopark da projede yer alıyor. Tesisin yaz sonuna yetiştirilmesi planlanıyor.
İskele Projesi ile yılların rüyası gerçekleşecek. Tanju Okan Parkı ile Gelinkaya arasındaki sahil bandına yürüme ve bisiklet yolu yapılacak, kıyıya yüzer iskeleler yerleştirilecek. Oturma gruplarının da konulacağı sahil boyunca yeşillendirme de yapılacak. Denizin temizliği de gerçekleştirildikten sonra bölgenin Urla’da çekim merkezi olacağı tahmin ediliyor.



Çeşmealtı ise iki proje ile daha da güzelleşecek. İlk projede sahil bandının Nebioğlu Tatil Köyü ile yat limanı arasındaki bölümüne İskele’de olduğu gibi yürüme ve bisiklet parkuru ile yüzer iskeleler yapılacak. İkinci projede ise çalışmaları halen devam eden Yat Limanı gerçekleştirilecek. Yat Limanı’nın yaşama geçirilmesiyle Çeşmealtı ve Urla büyük bir katma değer kazanacak.
Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, "Bu projeler Urlamızı cazibe merkezi haline getirecek. Uzun yıllar yeterince kullanamadığımız sahillerimiz gerçekleştireceğimiz projelerle canlanacak. Hemşehrilerimiz ve Urlamıza gelen konuklarımız sahillerimizden hak ettikleri şekilde yararlanma fırsatı bulacaklar" diye konuştu.
İçmeler Projesi: Soydaşlar Kavşağı ile Gülbahçe Kavşağı arasında kalan bölgeyi kapsayan projede dinlenme alanları, kafeterya, servis birimleri ve sosyal tesisler yer alacak.
Kum Denizi Projesi: Tabaklar Deresi’nin denize döküldüğü nokta ile Ali Rıza Mete Yelken Kulübü arasındaki bölüme, bin kişi kapasiteli iki salon ve çeşitli aktiviteler için tesisler yapılacak.
İskele Projesi: Tanju Okan Parkı ile Gelinkaya bölgesi arasında yer alan bölgeye, yüzer iskeleler, yürüme ve bisiklet parkurları yapılacak. Sahil ayrıca yeşillendirilecek.
Çeşmealtı Projesi: Dubatepe ile balıkçı barınağı arasındaki sahil bandına da yüzer iskele ve yürüme yolu projesi uygulanacak. Mevcut barınağın olduğu yer ise marina ile canlanacak.

Editör: TE Bilişim