Karabağlar Belediyesi’nin 3 Köyü’nden biri olan 2 bin 500 nüfuslu Uzundere Köyü’nün gelişmesi ve güzelleşmesi için belediye ile yapılan protokol kapsamında Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nin hazırlamış olduğu analiz, etüt ve çalışmalar vatandaşlarla paylaşıldı.

İzmir'de Cinayete Kurban Giden Kadının Son Sözü '' Kurtarın Bizi'' Oldu İzmir'de Cinayete Kurban Giden Kadının Son Sözü '' Kurtarın Bizi'' Oldu

Uzundere köy meydanında düzenlenen ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen halk toplantısına Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, Başkan yardımcıları, Uzundere Mahalle Muhtarı Osman Sarı ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

Toplantıda özellikle Uzundere bölgesindeki köy dokusunun yaşatılması ve geliştirilmesi için çözüm önerileri değerlendirilirken, köylüler ile karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu, İmar planı çalışmalarına hızlı bir şekilde başlanacağına vurgu yapıldı.

Halk toplantısında sadece üniversitenin yapmış olduğu çalışmalar değil ayrıca Uzundere çevresindeki TOKİ’ye devredilen arazide üniversite alanının belirlenmesi, jeotermal sondaj ile ilgili olan çalışmalar ve imar barışı uygulamaları da bir bütün olarak değerlendirildi.

Toplantıda konuşan Başkan Selvitopu çalışmaların klasik plan anlayışıyla değil, halkla görüş alışverişinde bulunularak, onlarla iç içe değerlendirmeler yapıp bir bütün olarak ele alınacağını belirtti

Editör: TE Bilişim