Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül
Açılış törenine, sokak sanatçılarının 10 Kasım sabahını canlandırdığı etkileyici performansı damga vurdu.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında Vasıf Çınar Meydanı’nda çok özel bir serginin açılışı gerçekleştirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi tarafından 10 Kasım Anma etkinlikleri için hazırlanan serginin açılışına İzmir Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Mehmet Ali Susam ve Erdal Aksünger’in yanı sıra çok sayıda İzmirli katıldı. “İzmir Basınında 10 Kasım” isimli serginin açılış töreni öncesi 10 Kasım 1938 günü Atatürk’ün ölümüyle sarsılan halkın üzüntüsünü yansıtan tarihi bir fotoğraf karesi sanatçılar tarafından bir kez daha canlandırıldı.

Sokak sanatçılarının etkileyici performansına eşlik eden şiir dinletisi, katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Sergide Atatürk’ün hastalığından başlayıp, Anıtkabir’e defnedildiği güne kadar olan süreç, dönemin gazete kupürleri ve haber fotoğraflarıyla anlatılıyor.

İlk bölümde Atatürk’ün hastalığının ağırlaştığı ve basına tebliğ şeklinde verilen haberle başlayan ve 10 Kasım’a kadar devam eden sürecin anlatıldığı gazete haberleri yer alıyor.

İkinci bölüm ise Ulu Önderin naaşının Dolmabahçe Sarayı’ndan alınıp, Ankara Etnografya Müzesi’ne konulmasını ve Anıtkabir’e defnedildiği 1953 yılına kadar olan tarihsel süreci içeriyor.

“İzmir Basınında 10 Kasım” sergisi, 1 hafta süreyle gezilebilecek.
Editör: TE Bilişim