İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
 Foça Belediyespor’un kaleci antrenörü Yalçın Bilgiç (46), çağın amansız hastalığı kansere karşı verdiği mücadeleyi hem tıbbi yöntemler, hem de sporcu disipliniyle kazanmayı başardı. 
Uzun yıllar Tirespor, Torbalıspor, Nazillispor, Bergamaspor, Edremitspor, Uşakspor, Hatayspor, Şanlıurfaspor, Gebzespor ve Fethiyespor’da profesyonel futbolcu olarak takımlarının kalesini koruyan Yalçın Bilgiç, aktif futbolu bıraktıktan sonra kaleci antrenörlüğüne başladı. Uşakspor, Bucaspor, Balıkesirspor, Kütahyaspor, Nazillispor, Karşıyaka’da kaleci antrenörü olarak bir çok başarıya imza attıktan sonra, yolu Foça’ya düştü. Memleketi Tire’ye de yakın olması nedeniyle iki yıl önce Belediyespor’un kaleci antrenörlüğünü üstlendi.

TESADÜFEN ÖĞRENDİ
Bir çocuk babası Yalçın hoca, inanılmaz gerçekle geçen yıl sağlık muayenesi sırasında karşılaştı. Teknik Direktör Erhan Özalp, takımla birlikte onu da sağlık kontrolüne gönderdi. Kendisi için zorunlu olmasa da kan değerlerini ölçtürmek için kan verdi. Foça Devlet Hastanesi’ndeki tahlilde kan değerleri düşük çıktı ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Yalçın Bilgiç, sonrasını şöyle anlattı: “Yapılan kontrollerde kolon kanseri olduğum tespit edildi. 24 Aralık 2010 günü ameliyat oldum. Parça alındı. Kanserli hücrelerin bulunduğu bölge temizlendi. 6 ay süreyle 12 seans kemoterapi gördüm. İyileştiğimi düşünürken, üç ay önce yapılan bir başka tetkikte de karaciğerimde metasas oluştuğu ortaya çıktı. Yine 6 seans daha kemoterapi gördüm. Ancak şimdi genel durumum gayet iyi.”

SPORDAN UZAKLAŞMADAN MÜCADELE ETMİŞ
Çarşıda, sokakta birçok tanıdığına hiçbir şey söylemeden kanserle mücadelesini kazanan Bilgiç, nekahet döneminin ardından doktorlarının izniyle işine, çok sevdiği antrenörlüğe yeniden döndü. Şimdi sporun bir başka yönünü, tedaviye destek olduğunu keşfetmiş olarak işine dönen Yalçın Bilgiç, “Hem spor aşkı için, hem bu güzel insani tavırlar için Foça’yı tercih etmeye devam ediyorum. Çevremdeki insanlardan da büyük moral destek aldım. Kanseri de bu aşkla yendiğime inanıyorum. Foça’da olmaktan mutluyum. Hangi hastalık olursa olsun, insanlara spor yapmaya, hayatı sevmeye, işlerini severek yapmaya devam etmelerini söylemek istiyorum ”diyor. 
Geçen yıl Bölgesel Amatör Ligde, bu yıl İzmir Süper Amatör lig A Grubu’nda mücadele eden Foça Belediyespor’un kaleci antrenörü Bilgiç, zor günlerinde kendisine sahip çıkan Foça Belediye ve Belediyespor Başkanı Gökhan Demirağ ile Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Biçer’e ise ayrı bir saygı duyuyor.



Editör: TE Bilişim