İzmir Saat Kulesi Epilepsi İçin Mor Renkle Işıklandırılacak İzmir Saat Kulesi Epilepsi İçin Mor Renkle Işıklandırılacak
 zmir'in Ödemiş İlçesi'ndeki Bozdağ'da düzenlene yamaç paraşütü yarışmasında 40 yaşındaki Tolkar Uslu kayalık bölgeye düşerek yaşamını yitirdi.
Manisa Sportif Havacılık Kulübü Derneği tarafından, İzmir'in Ödemiş İlçesi'ndeki Bozdağ'da 17-19 mayıs tarihleri arasında 2004 yılın ilk yamaç paraşütü yarışması düzenlendi. Yarışmaya Türkiye'nin çeşitli yerlerinden 102 sporcu katıldı. Yarışma kapsamında bugün yapılan atlayışlarda, yaşanan iki ayrı talihsizlik yaşandı.

Yarışmaya İzmir'den katılan bir plastik fabrikası işletmecisi olan Tolkar Uslu, bugün saat 13.30 sıralarında atlayış yaptı. Ters Esen Rüzgar nedeniyle dengesini kaybeden ve paraşütü dolanan Uslu, Avcılar Ceşmesi yakınlarında kayalık alana düştü. Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ve 112 Acil servis ekibi tarafından kayalıklaran alınan Uslu, kaldırıldığı Ödemiş Devlet Hastanesi"ne getirilirken yolda yaşamını yitirdi.

Uslu'dan 10 dakika sonra atlayış yapan Ankara nüfusuna kayıtlı 23 yaşındaki Selçuk Özcan da Zeytinlik Mahallesi'ne iniş yaptığı sırada dengesini kaybetmesi sonucu yere sert bir şekilde düştü. Özcan'ın sağ el bileği kırıldı. Ödemiş Devlet Hastarnesi'ne kaldırılan Özcan'ın kırılan bileği alçıya alındı. Olayın ardından Uslu ve Özcan'ın arkadaşları hastaneye akın etti.

Editör: TE Bilişim