Buca'da KYK Yurtlarında Kalan Öğrenciler Geç Gelen Otobüslerden Şikayetçi. Buca'da KYK Yurtlarında Kalan Öğrenciler Geç Gelen Otobüslerden Şikayetçi.
Ortaöğretim öğrencilerini araştırmaya teşvik etmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla 5-8 Mayıs tarihlerinde Ankara’da bu yıl 43.'sü düzenlenen TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Özel Yamanlar Fen Lisesi öğrencileri Kamil Veli Toraman ve Mustafa Berk Yaldız “Kümele Matik” projesi ile Bilgisayar dalında Altın Madalya aldılar. Matematikte Yamanlar Koleji öğrencileri Emre Girgin ve Mustafa Öztekin Bronz Madalya kazandılar. Öğrenciler ödüllerini Tübitak Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Arif Adlı’nın elinden aldılar. Yarışmaya bu yıl Türkiye genelinden 5 bin 574 proje başvurdu.

Yine toplumsal sorunlara alternatif çözüm önerileri geliştirmek amacıyla 5-7 Mayıs tarihlerinde bu yıl 4.'sü düzenlenen Liselerarası Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı (USOBO) Milli Eğitim Bakanlığı'nın katkılarıyla İstanbul Fatih Üniversitesi'nde yapıldı. İzmir Özel Yamanlar Koleji öğrencileri yüzlerce projenin katıldığı yarışmada 3 Altın 1 Bronz madalya kazandı. "Birlikte Yaşamayı Başarma Yolunda Melez Şehirler: "İzmir'de Tolerans Örneği" başlığıyla proje kategorisinde yarışmaya katılan İzmir Yamanlar Fen Lisesi öğrencisi Betül Tek, "Hoşgörü Mahallesi" çözüm önerisiyle Altın madalya kazandı.

"Dünya Su Sorunu ve Çözüm Önerileri" ile Özge Barata Metin Analizi kategorisinde, “Yasa ve Yönetici İkileminde İdeal Devlet” konusu ile Forum kategorisinde Oğuzhan Yeşiltuna Altın madalya aldı. Proje kategorisinde Fatih Durmaz ve Muhammet Habacı ise Bronz madalya kazandı. Yamanlar Koleji müdürü Şakir Ural “Fen bilimlerindeki başarılarımıza sosyal bilimleri de eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.


Editör: TE Bilişim