İzmir Buca'da Feci Kaza 2 Kişi Yaşamını Yitirdi İzmir Buca'da Feci Kaza 2 Kişi Yaşamını Yitirdi
Aydın, teslim olurken, ’’Cemaat, paralel yapı deniliyor. Bunlar beni rahatsız ediyor. Ben devletin polisiyim. İlla bir cemaatle ilişki kuracaksanız benim mensup olduğum cemaat İslam cemaatidir’’ dedi.

İzmir merkezli 11 ilde düzenlenen yasa dışı dinleme iddiaları ile yapılan operasyonda hakkında yakalama kararı bulunan İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele eski Şube Müdür Yardımcısı Taner Aydın da teslim oldu. Aydın, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne teslim olmadan önce basın açıklaması yaptı. Polisin, devletin polisi olmaktan çıktığını ileri süren Taner Aydın, şöyle konuştu: ’’Bir yıl önce ya da iki yıl önce bizler görevden alınmadan evvel ülkemizin içerisinde bulunduğu dönem nasıldı? PKK’lılar, Kuzey Irak’taki kamplarında bile rahat uyku uyuyamıyorlardı. Hava operasyonları ile askerimizin polisimizin operasyonlarıyla uyku uyuyamıyorlardı ve ne zaman teslim olayım, acaba sonumuz ne zaman geldi diye dertlenip duruyorlardı." Uludere olayından sonra başlayan bir süreç olduğunu anlatan Aydın, şunları söyledi: "Bu süreçte Oslo’da terörle mücadele eden polislerin askerlerin görevden alınmaları hatta tutuklanmalarına dair sözler verildiği basına yansıdı. Yaşanan süreçte bu sözlerin doğru olduğunu görüyoruz. Peki bu 1 yılda ne oldu ülkemizde. Ülkemiz maalesef hukuk devleti olmaktan çıktı. Parti devleti olmaya doğru devam ediyor. Maalesef polisimiz devletin polisi olmaktan çıktı. Ben devletin polisiyim kimsenin hiçbir partinin polisi olmadım.’’
’’TERÖRİSTLE MÜCADELE ETMİYORLAR TERÖRLE MÜCADELE EDENLERLE MÜCADELE EDİYORLAR’’

Görevlerini hakkıyla yerine getirdiğini belirten Taner Aydın, ’’Dün akşam Buca’da, Karabağlar’da yakma yıkma olayları meydana geliyor, Apo posterleri açılıyor. Bizim, terörle mücadele polislerimiz de bunlarla ilgilenmek yerine geçmiş dönemde terörle mücadele etmiş olan polislere karşı operasyon derdine düşmüş. Bunun için özel bir çaba harcamalarına gerek yok, çağırdıkları zaman geliriz. Terörle mücadele etmekten dolayı operasyonlara maruz kalıyorsak bununla gurur duyuyorum. Ben ve arkadaşlarım görevlerimizi hakkıyla yerine getirdik’’ dedi.

’’İSLAM CEMAATİNDENİM’’

Paralel yapı ve cemaat iddialarından rahatsız olduğunu dile getiren Aydın, şunları söyledi: ’’Devletin kanunu vardır polisi vardır. Siz bunu parti polisine çevirmek için polisin üzerinde baskı kurarsanız polis normal görevini yapamaz hale gelir. Ayrıca, bir yıldır devam eden yolsuzluklarla ilgili devam eden gündem var. Gündemi ne yaparlarsa yapsınlar, bizi kaç kere gözaltına alırlarsa alsınlar kaç kere tutuklarlarsa tutuklasınlar, hırsızın gündemini değiştiremezler. Bakın bir yıl önce biz dimdik ayaktaydık kimse bize hırsız diyemedi. Dedikleri ne; telefon dinlediniz, göreviniz yaparken şöyle yaptınız böyle yaptınız. Görevle ilgili idari konuları söylüyorlar. Bir yıl geçti ülkemiz şunu gördü, hırsızlar hâla hırsız. Bunlar hırsız olarak kalacaklar. Israrla bazı iddialar ortaya atılıyor. Cemaat, paralel yapı deniliyor. Bunlar ciddi olarak rahatsız olduğum konular." Devletin polisi olduğunu anlatan Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: "İlla bir cemaat iddiası atacaksanız ben çok rahatlıkla söyleyebilirim. Benim mensup olduğum bir cemaat var. Ben İslam cemaati mensubuyum. Bu cemaatin üyeleri vardır. Kendi zamanında PKK gibi isyanları bastıran, sahte peygamberleri, sahte halifelerin haddini bildiren Hz. Ebubekir’in cemaatindenim. Çocuklarına haram yedirmeyen adaletle hükmetmiş Hz. Ömer’in cemaatindenim. Bütün malını devletine milletine veren Hz. Osman’ın cemaatindenim. Ayrıca, bin kere beni tutuklasalar bin birinci de çıktığımda yine polis olurum, yine bu hırsızlarla teröristlerle mücadele ederim."

Taner Aydın daha sonra emniyet önünde bekleyen grubun alkışları arasında teslim oldu. Taner Aydın’ın teslim olmasıyla gözaltındakilerin sayısı 19’a yükseldi. Öte yandan emniyetin önünden geçen araçların gruba destek için korna çaldığı için trafik polislerince ceza kesildiği ileri sürüldü.

Editör: TE Bilişim