Buca'da KYK Yurtlarında Kalan Öğrenciler Geç Gelen Otobüslerden Şikayetçi. Buca'da KYK Yurtlarında Kalan Öğrenciler Geç Gelen Otobüslerden Şikayetçi.
Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, tercih tanıtım günlerinde üniversite adayı gençler ve aileleriyle buluştu. 
Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, Selçuk Yaşar Kampusu’nda öğrencilerle buluştu.

Dinçer, tercih tanıtım günlerinde hem soruları yanıtladı, hem de üniversite hakkında bilgiler verdi. Öğrencilere çeşitli önerilerde bulunan Prof. Dr. Cemali Dinçer, bilginin çok hızlı değiştiği, küresel rekabetin hakim olduğu bir dünyada yaşandığına vurgu yaptı. Rektör Dinçer, “Öğrenmeye olan ihtiyacımız hiçbir zaman azalmıyor, hayatımız boyunca devam ediyor. Bu süreç; ilgi alanlarımıza göre, seçtiğimiz mesleğe göre, hobilerimize göre çeşitlilik gösterebiliyor. Önemli olan doğru bilgiye nasıl ulaşılacağını öğrenmek, akademik araştırma yöntemlerini bilmek, derlediği bilgileri rasyonel bir süzgeçten geçirerek içselleştirebilmek. Hangi bölüm olursa olsun, üniversite eğitiminiz sizi bu süreçlere en doğru şekilde hazırlayacak” diye konuştu.

Cemali Dinçer, tercihlerle ilgili de “Tercihlerini yaparken ve üniversiteleri araştırırken akademik kadrolarını, bölümlerini, ders içeriklerini, akademik yayınlarını, çeşitli kurumlarla olan proje çalışmalarını, sanayi işbirliği süreçlerini, çift ana dal / yan dal imkanlarını, Erasmus ve diğer yurtdışı değişim programları gibi akademik imkanları çok iyi değerlendireceğinizi umuyorum. Yaşamak istediğiniz kentin size sunacağı sosyal ve kültürel olanakları da araştırmanız gerektiğini düşünüyorum. Tüm bu imkanlara, üniversitemizde fazlasıyla sahip olacağınızı düşünüyorum” dedi.



Burslar kesilmeyecek
Prof. Dr. Cemali Dinçer, toplam kontenjanlarının bin 762 olarak belirlendiğini ifade ederek, “Bu yıl 8 fakültede toplam 26 lisans programına, 2 meslek yüksekokulunda toplam 11 ön lisans programına öğrenci alacak. Toplam kontenjanımız bin 762 olarak belirlendi ve bu sayının bin 289’u çeşitli oranlarda burslu öğrencilere tahsis edilmiş durumda. Ayrıca, bu bursların dışında, başarı bursu, şehit ve gazi bursu gibi burslarımız var. Burs kesilme kriteri olarak daha önceki yıllarda uyguladığımız not ortalaması şartını kaldırdık. Artık öğrencilerimiz devamsızlıktan kalmadığı sürece, lisans bölümlerinde hazırlık yılı dahil 5 yıl, ön lisans bölümlerinde ise 2 yıl süre ile burslu öğrenimini kesintisiz devam ettirebilecek” şeklinde konuştu.



Yaşar Üniversitesi’nin uluslararası bir kent üniversitesi hedefinde olduğunu yineleyen Dinçer, “Erasmus değişim programları kapsamında, her bir program için ikili anlaşmalar yapılıyor. Avrupa’daki 26 ülkeden 212 üniversite ile Erasmus değişim programımı anlaşmamız var. Ayrıca, Erasmus dışında, Çin’den Avustralya ve Kanada’ya kadar 51 ülkeden 300’ün üzerinde üniversiteyle de öğrenci değişim programı anlaşmalarımız var. İngilizce’nin yanı sıra Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Rusça, Yunanca, Çince, Japonca ve Portekizce dillerinde eğitim alabilirsiniz. Ayrıca farklı ülkelerden gelen sınıf arkadaşlarınızla pratik de yapabilirsiniz” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim