Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü
Yaşarlı Sinem Oğiş, Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı tarafından yürütülen ve AB’nin en önemli bursları arasında gösterilen Jean Monnet Bursu’nu kazandı. Başarılı öğrenci, AB üyesi ülkelerde yüksek lisans veya araştırma programlarına katılma imkanı sağlayan burs kapsamında İngiltere’de Southampton Üniversitesi ile Queen Mary Üniversitesi; İskoçya’da ise Aberdeen Üniversitesi’nde yüksek lisans yapma hakkı kazandı. Oğiş tercihini deniz hukuku alanında dünyaca bilinen Southampton Üniversitesi’nden yana kullandı. 
İngiltere’de uluslararası deniz ticaret hukuku alanında uzmanlık kazanacağını belirten Sinem Oğiş, “Bu yıl mezun olduğum Yaşar Üniversitesi’ni 3’üncülükle bitirdim. Mezuniyetimin ardından üniversitemin desteği ile Jean Monnet Bursu’na başvurdum. Tercihimi ise İngiltere’de Southampton Üniversitesi’nden yana kullandım. İngiltere’de 2 yıl boyunca deniz ticaret hukuku alanında uzmanlık kazanacağım. En büyük kariyer hedefim ise doktora programını da yurtdışında tamamlayıp ülkeme geri dönmek. Böylece döndüğümde liman kenti İzmir’e deniz ticaret hukuku alanında katkı sağlamayı istiyorum. ” dedi.
Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen bir proje olan Jean Monnet Burs Programı ile Türkiye Cumhuriyeti’nin AB’ye tam üyelik hedefi çerçevesinde, AB alanında uzmanlaşmış personel sayısının artırılması amaçlanıyor. Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen Jean Monnet Burs Programı kapsamında bu yıl çeşitli Türk üniversitelerinden 170 öğrenci kabul edildi. Yaşar Üniversitesi AB Merkezi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü de daha çok öğrencinin Jean Monnet bursundan yararlanması için çalışmalarını sürdürüyor.
Editör: TE Bilişim