Cemil Tugay; İzmir'i Kazandık Cemil Tugay; İzmir'i Kazandık
Yerin altında olan metroda bulunan yolcular, karanlıkta kalırken korku dolu anlar yaşadı. Yolcular yaklaşık bir kilometre yürüyerek yeryüzüne çıktı.

Yurt genelinde sabah saatlerinde elektriklerin kesilmesi İzmir’de de yaşandı. Elektriklerin gitmesi ile Evka-3 - Fahrettin Altay seferini yapan metro, Konak-Üçyol arasında durdu. Metronun durması ve elektriklerin gitmesi ile korku dolu anlar başladı. İlk başta kısa süreli bir teknik arıza gibi görünen elektrik kesintisi, uzun sürdü. Metro içerisinde bulunan yolcular dakikalar ilerleyip metronun ilerlememesi nedeniyle paniklemeye ve çığlık atmaya başladı. Yaklaşık 30 dakika metroda kalan yolcular görevlilerin gelmesiyle yürüyerek tahliye edildi.


PANİK VARDI
Korku dolu anlara şahit olan Ediz Öz, Konak’ta metroya bindiğini belirterek şöyle konuştu: "Metro ilerledikten bir dakika sonra durdu. Elektrikler gitti. Tünelde olduğumuz için karanlıktı. Metrodan yapılan ilk anonsta, teknik bir arıza olduğu söylendi. İlk başlarda kimse panik olmadı. Ama dakikalar ilerleyince herkeste panik havası oluşmaya başladı. Yaklaşık 30 dakika metronun içerisinde kaldık. Hamile bir kadın vardı fenalaştı. Sonra görevliler gelip metronun boşaltılacağını söyledi. Metrodan inip rayların kenarına çıktık ve yürümeye başladık. Yaklaşık bir kilometre yürüdük. Çoluk çocuk yaşlı her yaştan vardı. 15 dakika yürüdük. Yürüyenler arasında yaşlı İngiliz çift vardı. Onlar yol bilmedikleri için çok panikledi. Yardımcı olmaya çalıştılar. Yerin altında korku dolu anlar yaşadık.’’
Editör: TE Bilişim