Türk Kızılay İzmir İl Merkezi Günlük 2000 Kişiye İftar Veriyor. Türk Kızılay İzmir İl Merkezi Günlük 2000 Kişiye İftar Veriyor.
İzmir'in Çeşme ilçesinde, tezgahlarına işgal sınırı konulmasına sinirlenen esnaflar, zabıta müdürlüğü binasına taşlarla saldırdı. Binanın camları kırıldı, ortalık harabeye döndü. 

Çeşme'de, iddialara göre zabıtaların yola kadar taşan tezgahlara 'işgal sınırı' koymasına öfkelenen bir grup esnaf, sosyal medya üzerinden örgütlenerek bir araya geldi. Zabıta müdürlüğü binasının önüne gelen grup, önce slogan attı, sonra hızını alamayanlar binayı taşladı, bina önlerindeki motorları devirdi. Saldırı sonrasında müdürlük binasının camları kırıldı.

ORGANİZE EDENELER GÖZALTINDA 
Zabıta ekipleri ise o sırada toplantı halindeydi. Hemen telefona sarılan ekipler, polis ekiplerine bildirdi. Kısa süre sonra olay yerine intikal eden polisler, öfkeli kalabalığı yatıştırdı. Zabıta ekiplerinin, saldırganlara karşılık vermemesi ise olayın büyümesini engelledi. Hemen geniş çaplı bir soruşturma yürüten ekipler, saldırıyı organize ettiği ileri sürülen esnaflardan C.B. ve İ.K.'yı gözaltına aldı. Saldırı anında herhangi bir yaralanma olmaması herkese rahat bir nefes aldırdı. 

"BU SALDIRI ÇEŞME'YE YAPILMIŞTIR"
Öte yandan yaşananlar sonrası Çeşme Belediyesi Başkan Yardımcısı Şakir Karadede ve Çeşme Emniyet Müdürü Hüseyin Yılmazer incelemelerde bulundu. Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç da yaşananlara tepki göstererek, "Kesinlikle Çeşme'ye karşı yapılmış saldırıdır. Bizim hiçbir esnafımızla, hiçbir yatırımcıyla derdimiz yok. Çeşme yarımadasında yaşayan hiç kimseyle derdimiz yok. Biz, hepimizin geçtiği İnkılap Caddesi üzerinde yola kadar taşan işgalin sona ermesi ve çarşıya bir düzen gelmesi için çalışma yaptık" dedi.
Çeşme Emniyet Müdürlüğü'nde sorgusu tamamlanan C.B ve İ.K. ise daha sonra adliyeye sevk edildi.

 
Editör: TE Bilişim