TEMA'dan Çağrı: Doğal Afetlere Dirençli Kentler İstiyoruz! TEMA'dan Çağrı: Doğal Afetlere Dirençli Kentler İstiyoruz!
İzmir'in Tire ilçesinde zehir tacirleri kötü emellerine Ayetel Kürsi'yi de alet etti. Piyasa değeri yaklaşık 3 buçuk milyon TL olan uyuşturucu maddeler düzenlenen operasyonla yakalanırken, esrar tarlalarına asılan Ayetel Kürsi şaşkına çevirdi. 

Uyuşturucu kaçakçılarına yönelik Tire ilçesinde aylardır çalışma yürüten Tire İlçe Jandarma Komutanlığı ile İzmir İl Jandarma Komutanlığı (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, belirlenen alanlara tek tek baskın yaptı.


Sabaha karşı başlayan operasyonda önce Kızılcahavlu Mahallesindeki bir eve baskın düzenlendi. Jandarma ekipleri, evde 8 yıl kesinleşmiş cezası bulunan ve bir süredir aranan 51 yaşındaki O.U. isimli şahsı kıskıvrak yakalarken, şahsa ait olduğu belirlenen bir mısır tarlasında da arama yaptı. 20 askeri personel ve uzman köpeklerin katıldığı operasyonda, mısır bitkilerinin içine gizlenmiş ekili vaziyette boyları 50 santimetre ile 2 metre arasında değişen bin 730 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Jandarma ekipleri yaptığı incelemede, kenevir bitkilerinin ekili olduğu alanın yakınlarında 60 kilogram civarında kullanılmaya hazır kubar esrarı da ele geçirdi.

Bazı kenevir bitkilerine Ayetel Kürsi duası asmışlar
Güvenlik güçleri, kenevir bitkilerinin bulunduğu alanda şaşırtan manzarayla karşılaştı. Mısır tarlası içinde bulunan bazı kenevir bitkilerine, Ayetel Kürsi duası asıldığı görüldü. Bu durum karşısında şoke olan güvenlik güçleri, duaları alarak operasyona devam etti. 

Uyuşturucuların piyasa değeri 3.5 milyon 
Ele geçirilen kenevir bitkileri, aynı tarlada yakılarak imha edildi. Ele geçirilen uyuşturucu maddelerin piyasa değerinin 3 buçuk milyon TL olduğu bildirildi.

Editör: TE Bilişim