İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
Sigorta Uzmanı Ekonomist Adnan Öztekin, 2012 yılında 13 milyon 863 bin araç trafik sigortası yaptırıldığını ancak söz konusu rakamın zorunlu trafik sigortası yapılması konusunda yeterli düzeyde olmadığını söyledi. Özellikle trafik kazalarında sigortasız araç sahiplerinin büyük maddi külfet altında kaldığını belirten Öztekin; “Trafik kazasına sebep olan aracı sigortasız olan sürücü, hiçbir hak talep edemediği gibi üçüncü kişiye verdiği zarardan ötürü 250 bin TL'ye kadar tazminat ödemek zorunda kalabiliyor" dedi.
Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi (TRAMER) tarafından hazırlanan rapora göre, ülke genelinde trafikte 17 milyon civarında araç bulunduğuna dikkat çeken Öztekin, şöyle konuştu: “Yasalarımıza göre, ülkemizde trafiğe çıkan her aracın Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası yapması gerekiyor. Ne yazık ki bazı araçlar, gerek araç sahiplerinin ihmali, bilgisizliği ya da sigorta primi ödemek istememesi sebebiyle ya da kamu denetimlerinin yetersizliği nedeniyle sigortasız trafikte seyretmektedir. Bu büyük bir tehlikeye davetiyedir aslında. Bu nedenle bu sorun kanayan yaraya dönüşmeden kısa zamanda çözülmelidir” 

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
Öztekin, satın alınan araca Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası’nın mevzuatlara uygun ve de tek ve esas işi sigortacılık olan acentelere yaptırmasının çok önemli olduğunu dile getirdi. Sigorta Uzmanı ve Ekonomist Adnan Öztekin, vatandaşları sigorta yaptırırken dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda şöyle uyardı: Sigorta poliçenizi düzenleyen kişilere doğru ve tam bilgi veriniz. Poliçenizi mutlaka okuyunuz. Sigorta genel şartlarını inceleyiniz. Sigorta teminatının kapsamını tam olarak inceleyiniz. Sigorta poliçesinde yer alan özel şartları inceleyiniz. Sigorta poliçesi hakkında her türlü konuyu sigorta sözleşmesini düzenleyen kişilere sormaktan kaçınmayınız. Poliçenizin prim tutarını /ücretini mutlaka ödeyiniz.”

Editör: TE Bilişim