DÜNYA KADINLARI DOĞAL GÜZELLİKTEN YANA

GÜLÜŞÜNÜZ DONMASIN

Dinamik Dolgu ile Mimiklere Özgür Dokunuş

Teoxane Academy’in Güney Afrika’da gerçekleştirdiği, yaklaşık 200 civarında plastik cerrah, dermatolog ve medikal estetik uzmanının katıldığı çalıştayda Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah Doç. Dr. İsmail Küçüker de yer aldı. Doç. Çalıştay’da Dr. İsmail Küçüker, gençleşirken yüzündeki ifadesini kaybetmek istemeyenler için geliştirilen güncel dolgu trendlerine farklı bir soluk getiren yeni nesil Dinamik Dolgu ile ilgili merak edilenler hakkında bilgi verdi.

Güney Afrika’da Johannesburg, Durban ve Cape Town şehirlerinde toplamda 5 uygulamalı eğitim, 4 konferans ve 4 Canlı dolgu uygulama eğitimine katılan, Seltek Estetik’in eğitim programı (SİMGE) çatısı altında yapılan Kadavra Çalıştaylarında da görev alan Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah Doç. Dr. İsmail Küçüker; Dinamik Dolgu serisi ile sunumlar yaptı. Toplantılarda yeni dolgu konsepti olan Derin ve dünyada kadınların doğal görünümlerini koruyarak güzelleşmek isteğinden yola çıkarak geliştirilen Dinamik dolguların kombine kullanıldığı Sandwich Tekniği’nin revançta olduğunu belirtti.

Yıllar ile birlikte sarkmaya ve ifadesel kırışıklara da sahip olmaya başlayan cilt yapısında, özellikle mimik hareketlerinden oluşan kırışıklıkları yok etmenin bir hayli güç olduğunu söyleyen Doç. Dr. İsmail Küçüker: “Cildin kendi içeriğinde yer alan ve sıkı bir yapıda kalabilmesini sağlayan maddeler yaş ilerledikçe azalarak bir yandan da zararlı dış etkenlere maruz kalınmasıyla birlikte cilt hücrelerinin sayısında da ciddi bir azalma meydana gelmektedir. Yüzümüzde yer alan kaslar mimik yaptığımız an kasıldığında gerginleşme süreci çok etkili olmadığından gösterilen mimikler yetersiz yapıda kalabilmektedir. Kişisel cazibenizi yaratan ve sizi benzersiz kılan bu ince farklar maalesef zaman geçtikçe derin izler bırakır. Mimik kırışıklıkları kişinin, henüz genç olmasına rağmen, olduğundan daha yaşlı görünmesine yol açabiliyor. Üstelik kişinin olduğundan daha sinirli, mutsuz ya da endişeli görünmesine de neden olabiliyor. Bugüne kadar cilt hareket halinde değilken görülen statik kırışıklıklar düşünülerek uygulanan geleneksel dolgular ile çözüm aranırken, Teoxane Laboratuvarları’nda geliştirilen Dinamik Dolgu, doğal mimik hareketleri özgürlüğünü korurken mükemmel bir görünüm kazanılmasına yardımcı oluyor. Dinamik Dolgu, herhangi bir yüz hareketi yapılmadan dahi görülebilen statik kırışıklıkların yanı sıra, mimik hareketlerine bağlı olarak oluşan dinamik kırışıklıkların giderimi de hedeflenerek geliştirilmiş ilk patentli hyaluronik asit dolgu. Özellikle mimiklerle oluşan problemleri gidermek veya azaltmak için sadece bu bölgeye özgü olarak yaratılmış, içeriği itibari ile de normal dolgulardan birçok konuda farklı bir seri. Yüzeysel, orta, derin ve hacimlendirici olarak cildin bölge ve kırışıklık durumuna göre RHA 1, RHA 2, RHA 3 ve RHA 4 tipi olan bu dolgu, patentli üretim tekniği sayesinde yüz hareketlerine bağlı olarak oluşan germe veya sıkılaştırma esnasında ortama uyum sağlıyor ve performansını koruyor. Bu da doğal görünümü kaybetmeden mimik çizgilerinin düzeltilmesi konusunda kolaylık sağlıyor” dedi.

Yüzdeki orta düzeydeki volüm yani hacim kayıplarının tedavisini sağlarken, mimiklerin hareket kabiliyetini koruyan, doğal görünümü kaybetmeden güzelliklerini korumak isteyenlerin tercih ettiği Dinamik Dolgu’nun uygulama alanları ve tekniği ile ilgili bilgi veren Doç. Dr. İsmail Küçüker: “Boyun çizgileri, alın çizgileri, ağız çevresi, yanaklar, nazolabiyal kıvrımlar, dudak, kaz ayakları gibi cildin en hareketli bölgeleri için çok uygun. İşlemin tamamı mimik çizgilerinin durumuna göre 10 ila 20 dakika arası süren, kişinin cinsiyetine, yaşına, yaşam koşullarına ve genetik faktörlere göre kalıcılık süresi 12 – 18 ay olan bu dolgunun tekrar uygulamaları kalıcılık süresini artırmaya yardımcı oluyor. Mimik çizgilerinin oluşumunun ve derinleşmesinin engellenmek istendiği 18 yaş ve üstü, görünümüne özen gösteren herkes için uygundur” diye belirtti.

Kozmetik Pazar Büyüklüğü 15 Milyar Tl’ye Ulaştı Kozmetik Pazar Büyüklüğü 15 Milyar Tl’ye Ulaştı

Enjekte edilebilir dermal dolgu malzemesinin içeriğine ve markasına dikkat edilmesinin çok önemli olduğunu söyleyen Doç. Dr. İsmail Küçüker, “Günümüzde bu alanda yüzlerce ürün piyasaya sürülüyor. Hastaların bu konularda tecrübeleri ve bilgileri az olduğundan, güvendikleri hekimleri dikkate alıp onların tavsiyelerine göre hareket etmelerini ve mutlaka uygulanan ürünlere dikkat etmelerini öneririm. Hekimler de iyi sonuç alacakları, güvenilirliği ispatlanmış ürünlerle mutlu sonuçlara ulaşacaklardır” diye vurguladı.

Editör: TE Bilişim