Manisa'da iki aile arasında kavga: 1 ölü, 4 yaralı Manisa'da iki aile arasında kavga: 1 ölü, 4 yaralı
13 Mayıs 2014 tarihinde 301 işçisini kaybeden Manisa'nın Soma ilçesi henüz bu acının şokunu atlatamadan yine facianın ramağından dönüldü. Soma'da Eynez Maden Ocağına yakın bir bölgede bulunan ve henüz üretime yeni başlayan yeraltı maden ocağında işçiler mahsur kaldı. İddialara göre, bugün sabah saat 07.50 sıralarında yerin metrelerce altına temiz hava pompalayan kompresörün bilinmeyen bir nedenle arıza yapmasıyla 50'ye yakın işçi zehirli gaza maruz kaldı. Kurtarma ekiplerinin müdahale ettiği olayda işçiler apar topar yer altından çıkarıldı.
İşçilerden durumu kritik olan 6'sı şirkete ait ambulans ve 112 acil servis ambulanslarıyla Soma Devlet Hastanesine kaldırıldı. İşçilerden Musa Erkurt, Mustafa Yeniceköylü, Volkan Okdemir, Yakup Taş, Cihan Yılmaz ve Tayfun Karadağ tedavi altına alındı. Soma İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi İlker Çokboz hastaneye 6 işçinin getirildiğini durumlarının iyi olduğunu kaydetti.
AİLELER DİKEN ÜSTÜNDE BEKLEDİ
Soma'da 13 Mayıs'ta meydana gelen maden faciasının acısını atlatamayan Somalılar bugün sabah ambulans sesleriyle tekrar irkildi. Olayı duyar duymaz hastaneye koşan aileler gözyaşları içerisinde haber bekledi. İşçilerin durumlarının iyi olduğunu öğrenen aileler rahat bir nefes aldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 
MANİSA VALİSİNDEN GAZDAN ETKİLENEN MADEN İŞÇİLERİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Soma’da özel bir maden ocağında pervane motoru arızası sonucu 6 işçinin gazdan etkilenmesi olayıyla ilgili olarak, “Çok şükür kimsenin burnu kanamadan bu kazayı atlattık. Böyle olayların tekrar edilmemesi için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.
Manisa’nın Soma ilçesinde faaliyet gösteren özel bir maden ocağında pervane motorunun arızalanması sonucu, çok sayıda işçi ocakta havasızlığa ve karbonmonoksit gazına maruz kaldı. Tahliye edilen işçilerden 6’sı tedbir amaçlı Soma Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, konuyla ilgili gazetecilere açıklamada bulundu. Konuyu bir toplantı sırasında öğrendiğini belirten Bektaş, “Bir şirkete ait ocakta pervaneyi çalıştıran motorda arıza olmuş. Yedek pervane var ama o da bilgisayardaki bir başka arızadan dolayı devreye girmemiş.
Bir 10 dakika kadar içeriye hava basılamama durumu olmuş. 6 işçimiz havasızlık ve karbonmonoksit gazından etkilenmiş. Bu işçiler tedavi altına alındı. Tabi daha sonra sistem devreye alınıyor. Olumsuz bir durum yaşamadık ama doğrusu bu şekilde de olmaması gerekiyordu. Oradaki tüm sistemlerin yedekli olması gerekiyor. Nitekim yedekli ama yedeğin devreye girmemesi bizim için soru işareti” dedi.
“GEREKEN İNCELEMELER YAPILIYOR”
Yaşanan durumla ilgili gereğinin yapılacağını vurgulayan Bektaş, “Bizim arkadaşlarımız ocakta, gereken incelemeleri yapıyor. Bir sorumluluk varsa gereğini yapacağız. Çok şükür kimsenin burnu kanamadan bu kazayı atlatmış olmaktan dolayı mutluyuz. Böyle olayların tekrar edilmemesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Bölgedeki işçiler tahliye edilmiş. Tam işçi sayısını bilmiyorum. Belki 50’dir ama tam bilmiyoruz. Ama etkilenen 6 işçi olduğu ifade ediliyor, onların da çok şükür bir sıkıntıları kalmamış“ diye konuştu. 
Editör: TE Bilişim