Bir Dilencinin Üzerinden 15.075 TL Çıktı. Bir Dilencinin Üzerinden 15.075 TL Çıktı.
 Cannes Film Festivali'nin en prestijli ödülünü ikinci kez kazanan Ceylan, ödülünü Gezi eylemlerinde hayatını kaybeden gençlere adadı. Ceylan, teşekkür konuşmasında "Bu benim için çok büyük sürpriz oldu. Beklemiyordum. Ne diyeceğimi bilmiyorum. Bu yıl Türk sinemasının 100. yılı. Çok güzel bir tesadüfü. Festivali ve jüriye teşekkür ediyorum bu ödül için. Bu ödülü Türkiye'nin gençlerine ithaf ediyorum.Geçen sene hayatını kaybeden gençlere adıyorum. " dedi. 
Jüri Özel Ödülü (Un certain regard) "Mommy" isimli filmiyle katılan 25 yaşındaki Kanadalı yönetmen Xavier Dolan'a ve 83 yaşındaki usta yönetmen Jean-Luc Godard'a verildi. En iyi erkek oyuncu ödülü Timothy Spall, en iyi kadın oyuncu ödülü Juliane Moore kazandı. En iyi yönetmen ödülü ise "Foxcatcher" isimli filmiyle yarışmaya katılan Bennett Miller'a verildi. 

Usta Türk yönetmen Ceylan daha önce 2002 yılında "Uzak" adlı filmiyle Altın Palmiye ödülüne hak kazanmıştı. Ceylan'ın "Bir Zamanlar Anadolu'da" filmi de 2011'de Jüri Özel Ödülü'nü almıştı. Ceylan'ın filmi Cannes'de geleneksel olarak her yıl Altın Palimiye ödüllerinden bir gün önce verilen en iyi film ödülü FIPRESCI jürisi tarafından Kış Uykusu filmine layık görülmüştü. 

Editör: TE Bilişim