Polatların Tutukluğuna İlişkin Mahkemeden Devam Kararı Polatların Tutukluğuna İlişkin Mahkemeden Devam Kararı
 Show TV'de ekrana gelen ve jüri kadrosunda Nur Yerlitaş, Ivana Sert, Uğurkan Erez ve Kemal Doğulu'nun bulunduğu 'Bu Tarz Benim' isimli Yarışma, Cumartesi gecesi yayınlanan final bölümü banttan yayınlanması tepki toplamıştı.



Programın canlı yayınlanacağı duyurulmuş, ancak final bölümü 4 saat boyunca banttan yayınlanmıştı.

Show TV, skandala neden olan yayının ardından bir açıklama yaptı ve yapımcı şirketi "hukuki, etik ve ahlaki" davranmamakla suçladı.

Show TV'nin bu suçlamalarına programın yapımcıları Haluk Şirin ile Caner Erdem bugün yaptıkları yazılı açıklamayla sert tepki gösterdi.

İşte o açıklama:

TV sektöründe yer alan tüm profesyonellerin ve TV izleyicilerinin de çok iyi bildiği üzere, bazı büyük yapımların final geceleri kısmen bant kısmen canlı yayın halinde yayınlanmaktadır.

“Bu Tarz Benim Final Gecesi”nde de önceden hazırlanan bant bölümünü takiben, yarışmanın kazananını belirleyen sms oylaması bölümü, canlı yayınlanmış ve “Canlı” notu kullanılarak da bu konuda izleyici bilgilendirilmiştir.

Nitekim final gecesi yayını da izleyiciden büyük teveccüh görmüş ve geceyi AB ve 20+ABC1 kategorilerinde rating birincisi olarak tamamlamıştır.

Show TV Yönetiminin, kanala başarı sağlamış bir programın yapımcılarına teşekkür etmek yerine, gerçek dışı bir karalama kampanyasına tenezzül etmesini şaşkınlıkla karşılıyoruz.

Oysa söz konusu süreci ve gelişmeleri izleyenler ile sektörel kaynaklar tarafından bilinen gerçek; yapım şirketimizin Show TV’den alacaklarını zamanında tahsil edememiş olması, bundan dolayı icra takibine başlamış olması ve bu gelişmelerin sonucu olarak da şirketimizin Show TV ile olan sözleşmesini fesh etmiş olmasıdır.

Bu karar sonrasında, maalesef Ciner Medyası “Bu Tarz Benim Final” gecesinden hemen sonra önceden planlandığı açıkça belli olan ve Bu Tarz Benim yapımcılarını yıldırma ve itibarsızlaştırma hedefli bir karalama kampanyası başlatmıştır.

Hiçbir grubun, ellerindeki medya gücünü korkutma, sindirme ve yıldırma aracı olarak kullanma hakkı olmadığı gibi, bu yöntemleri kullanan medya grupları da asıl büyük zararı kendileri görmektedirler.

Show TV ve Ciner Medyası’na soruyoruz: Show TV Yönetimi ile mutabık kaldığımız üzere, iki hafta önce Show TV stüdyolarında çekilmiş olan ve günlerce bu çekilmiş görüntüler ile tanıtımını yaptıkları “Bu Tarz Benim Final Gecesi” programının büyük bir bölümünün bant yayını olacağını son dakika öğrendiklerini nasıl iddia edebiliyorlar? Show TV ve Ciner Medyası’na son bir kez daha yaklaşımlarını gözden geçirmelerini tavsiye eder, yasal haklarımızı saklı tutarız.

Haluk Şirin – Caner Erdem
Bu Tarz Benim Program Yapımcıları
 
kaynak: milliyet

Editör: TE Bilişim