İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) kültür varlıklarının korunması ve yaşatılması mali destek programı kapsamında Ödemiş Belediyesi tarafından hazırlanan “Tarihe Yolculuk” ve Sosyal Uyumun Geliştirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Mali Destek Programı kapsamında Ödemiş Belediyesi Proje ortağı olarak Ege Üniversitesi tarafından hazırlanan AKTİFİZ projesine destek sağlandı.

“Tarihe Yolculuk” Projesi

İzmir Oteli yanında yer alan Cumhuriyet Dönemi incir mağazası ve deposu olarak kullanılan ve yıkılmak üzere olan tescilli yapının restorasyonunu yapılarak bölgenin kültür turizmine yönelik cazibe merkezi haline gelmesini sağlanacaktır. Bina, geleneksel el işi ile kenti tanıtan organik ürünlerin satışının yapılacağı merkez olarak düzenlenerek turizme açılacaktır.

AKTİFİZ Projesi

Ödemiş Belediyesi proje ortağı olarak Ege Üniversitesi tarafından hazırlanan AKTİFİZ Projesi kapsamında Türkiye’de aktif ve sağlıklı yaş almada destekleyici dijital teknolojilere uyum sağlanması hedefleniyor. Bu proje ile ilçemizde 60 yaş ve üzeri bireylerin sağlık takibini yaparak olağan dışı durumlarda ilgili merkezlere uyarı gönderen teknolojik altyapının pilot düzeyde uygulanması amacı ile akıllı yaşlı bakım hizmetleri ile entegre çalışacak örnek bir akıllı aktif yaşlanma merkezinin kurulması amaçlanıyor. Proje kapsamında Mutahhar Şerif Başoğlu Huzur Evi bahçesinde bulunan, Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Barınma Evi tahsis edilecektir.

Ödemiş’te İlber Ortaylı rüzgarı Ödemiş’te İlber Ortaylı rüzgarı
Editör: TE Bilişim