Cep Telefonsuz Tuvalete Dahi Girmiyoruz!  Dijital Çağın Hastalığı: Nomofobi! Cep Telefonsuz Tuvalete Dahi Girmiyoruz! Dijital Çağın Hastalığı: Nomofobi!

14. Yılına giren organizasyonda, alanında uzman Michelin yetkilileri tüketicilerle buluşarak lastikte doğru hava basıncı konusunda farkındalık yaratıyor. 
Doğru Hava Basıncı etkinlikleri kapsamında Michelin Uzmanları, 10 Haziran İzmir BP İstasyonu, 11 Haziran Bayraklı Karşıyaka Güney İstasyonu ve 12 Haziran Bayraklı Karşıyaka Kuzey İstasyonunda tüketiciyle buluştu.
İzmir’den sonra, 18 – 19 Haziran Antalya Merkez ve Muratpaşa BP İstasyonları, 21 Haziran Perşembe günü Adana Merkez BP Toroslar İstasyonu ve 22 Haziran Cuma günü BP Adana Kurttepe İstasyonunda gerçekleşecek olan etkinlikte, Michelin’in uzman ekibi sürücüleri lastikte doğru hava basıncı kullanımı konusunda bilinçlendirecek. Ekibin bir sonraki rotası ise 27 - 28 Haziran’da İstanbul Avcılar ve Ümraniye BP İstasyonları, 29 Haziranda ise Kocaeli Körfez BP İstasyonu olacak.
Aktiviteler boyunca, sürücülerin lastikte doğru hava basıncı için yalnızca birkaç dakika ayırarak trafik kazalarını önemli ölçüde önleyebileceği anlatılacak.

Uzman Michelin ekipleri destek oluyor
“Doğru Hava Basıncı” aktiviteleri kapsamında kurulacak kontrol noktalarında kısa zaman içerisinde sürücülerin lastik hava basınçları ölçülerek değerlendiriliyor. Ölçüm işleminin gerçekleşmesinin ardından tavsiyelerini paylaşan Michelin ekipleri, katılımcıların lastiklerinin hava basıncını araç üreticilerinin tavsiyelerine uygun olarak ayarlıyor.

Doğru hava basıncı neden önemli?
Uzun ömürlülük ve yakıt tasarrufuyla doğru orantılı olan lastik basıncının uygun seviyede olması, sürücüye güvenli bir yolculuk, araca ise performans sağlıyor. Lastik basıncının gerektiğinden daha düşük veya daha yüksek olması aracın yol tutuşunu, lastiğin performansını ve dayanıklılığını olumsuz yönde etkilerken, bu durum ciddi kazalara yol açabiliyor. Örneğin; Düşük hava basınçlı olarak kullanılan lastiklerde yol tutuş kabiliyeti azalırken, direksiyon hakimiyetinde ise tutarsızlığa neden oluyor. Islak zeminde ise sürücü acil durumlarda fren yaptığı takdirde fren mesafesini uzatarak kaza riskini de artırıyor.

Yakıt tüketimini artırıyor, lastik ömrünü % 30’a kadar azaltıyor
Doğru lastik hava basıncı, trafikte güvenliği sağladığı kadar yakıt tasarrufu ve lastik ömrünü uzatması açısından da avantajlar sağlıyor. Hava basıncı düştükçe, lastiğin yuvarlanma direnci artıyor. Ortaya çıkan enerji kaybının motor tarafından dengelenmesi daha fazla tüketime neden olurken, düşük hava basıncı lastiklerin hızlı aşınmasına da yol açarak, lastik ömrünü yüzde 30’a varan oranda azaltıyor. Sürücüleri lastik hava basınçlarını düzenli olarak kontrol ettirmeleri konusunda uyaran Michelin, lastiklere en az ayda bir kez ve uzun yolculuklar öncesinde araç üreticilerinin tavsiyesine uygun olarak hava basılmasını öneriyor.

Editör: TE Bilişim