Girişimlere yapılan yatırım yüzde 66 arttı Girişimlere yapılan yatırım yüzde 66 arttı
Türkiye’de plansız üretim üreticiyi mağdur ederken israfa da nede oluyor. İki yıl önce kilosu 5 TL’ye kadar yükselen ve gramla satılan patates bugün çöpe dökülmeye başlandı. Aydın’da semt pazarlarında satılmayan patatesleri tezgahtan çuvala bile koymaya zahmet etmeyen pazarcılar satılmayan patatesler döküp gidiyor. 
Önceki yıl fiyatının yüksek olması nedeniyle zaman zaman ithal edilmesi bile gündeme gelen patates, üreticisinin yüzünü güldürmedi. Kilosu tarlada 20 kuruşa Pazar tezgahlarında ise 33 kuruş ile 50 kuruşa kadar düşen patates yollara dökülmeye başlandı. Her türlü yemeği yapılmasına rağmen patatesin bu yıl hiç para etmediğini belirten pazarcılar, nakliyesi fiyatından pahalıya geldiği için taşımadıklarını ifade ettiler.


Patatesin her dönem tüketilen bir gıda olduğunu yemeğinden böreğine, haşlamasından kızartmasına kadar sofralarda her şekilde yer aldığını belirten vatandaşlar patatesin bu şekilde dökülmesinin üzüntü verici olduğunu belirterek “Pazarcı bedava veremiyor, vatandaş çöpten toplamaya utanıyor. Sonuçta milli servet bir şekilde çöpe gidiyor ve israf oluyor” diye konuştular.
 
Editör: TE Bilişim