İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası (İTKO), İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile işbirliği altında düzenleyeceği kurslarla konfeksiyon sektörüne yönelik makineciler yetiştirecek. İş garantili eğitimlere katılacak kursiyerlere İŞKUR ayrıca günde 45 lira harcırah ödeyecek.

İTKO eğitim merkezinde düzenlenecek kurslarla hem işsizlere istihdam sağlayacaklarını hem de sektördeki kalifiye eleman ihtiyacını karşılayacaklarını söyleyen İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Mevlüt Turun, üretimi destekleyecek projelerinin orta vadede kent ekonomisine de katkılar sağlayacağını belirtti.

Meslek eğitimini ülke kalkınmasının anahtarı olarak gördüklerini kaydeden Turun, ‘Artık ne iş olsa yaparım diyenlerin devri kapandı. Sanayinin ve ticaretin her sektöründe yetişmiş iş gücüne ihtiyaç duyuluyor. Oda yönetimi olarak günün gereğini yerine getiriyor, üyelerimizin önünü açacak projeler üreterek geleceğe yatırım yapmak istiyoruz. Hazır giyim ve tekstil ihracatında, moda ve tasarım alanında İzmir’in hep farklı bir konumu olmuştur. Mevcut potansiyeli destekleyecek çalışmalara öncelik veriyoruz.’ dedi.

Sektördeki yetişmiş eleman sıkıntısını hatırlatan Başkan Turun, ‘Bunca genç işsizin bulunduğu kentimizde sektör üyelerimizin iş vermek için eleman araması ve bulamaması ilginç bir tezat. Eğitimlerimiz bu sorunu gidermeye yönelik. Kursiyerlemizi eğitimler sonunda birer işyerine yerleştireceğiz’ diye konuştu.

Katılmak için acele edin (ayrı kutu)

4 Milyon TL’lik Büyük İkramiye Tam Bilete Çıktı! 4 Milyon TL’lik Büyük İkramiye Tam Bilete Çıktı!

Eğitimlere katılmak isteyen kursiyerler 6 Eylül tarihinde, 09:00-15:00 saatleri arasında Gazi Osman Paşa Bul no:61 Niyazi Ersoy İş Merkezi D:306 çankaya-izmir adresinde bulunan oda hizmet merkezinde mülakata alınacak. Kurslara katılmaya arzu edenler 4846535-4453404-4454107 numaralı oda telefonlarından da bilgi alabilecek.

17 Eylül’de başlayacak olan birinci grubun eğitimleri, 4 Aralık’ta sona erecek. Kursiyerler Eylül’de 10 gün, Ekim’de 24 gün, Kasım’da 20 gün ve Aralık ayında 2 gün eğitim alacaklar. Eğitimler 08:30-14:30 saatleri arasında düzenlenecek. 93 saati teorik, 243 saati pratik olmak üzere toplamda kursiyerlere 336 saat eğitim verilecek.

Editör: TE Bilişim