Oruç beyin hücrelerini kamçılıyor ve büyüme faktörünü tetikliyor! Oruç beyin hücrelerini kamçılıyor ve büyüme faktörünü tetikliyor!
Halsizlik şikayetiyle gittiği doktor kontrolünde böbrek yetmezliği olduğunu öğrenen ve diyaliz tedavisi görmeye başlayan Giresunlu iki çocuk annesi Nurgül Şenses için annesinin böbreğinin uygun olduğu belirlendi. Diyaliz sırasında yapılan çok sayıda kan naklinden dolayı tetkikleri böbrek nakli için uygun çıkmayan Şenses, sabırla tedavisine devam etti. Aradan geçen 9 ayın sonunda Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Organ Nakli Merkezi'nden gelen müjdeli haber ile 63 yaşındaki anne Hediye Gedik'in kızına böbreğini bağışlayabileceği tespit edildi.

ANNE ŞENSES: "BÖBREĞİMİ HİÇ DÜŞÜNMEDEN VERDİM"
Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Organ Nakli Merkezi Başkanı Doç. Dr. Serdar Kaçar ve ekibi tarafından gerçekleşen ameliyatla, Nurgül Şenses'e annesi Hediye Gedik'ten alınan böbrek başarıyla nakledildi. Kızı Nurgül Şenses'e böbreğini bağışlayarak yeniden hayata tutunmasını sağlayan 63 yaşındaki anne Gedik, "Kızımın böbrek hastası olduğunu öğrendiğimde çok üzüldüm. Hiç düşünmeden böbreğimi bağışlamak istedim. İlk başvurduğumuzda kan uyumu olmadığı için nakil olamayacağımızı öğrendik. Ancak 9 ay sonra Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Organ Nakli Merkezi doktorları aramızda kan uyumu olduğunu söylediklerinde kızımla yaşadığımız mutluluğu anlatamam. Şu an ikimiz de çok sağlıklıyız. Nakil konusunda en büyük rol hastanın yakınlarına düşüyor. Bu konuda aile ve akrabalar birbirlerine destek vermeli, organ bağışlamalı. 15 yaşında bir torunum var. Torunum bile şimdiden organlarını bağışlamak istiyor" dedi.

"HERKESİN BAŞINA GELEBİLİR"
Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Organ Nakli Merkezi'nden taburcu olan Nurgül Şenses, eşi ve ailesiyle daha sağlıklı bir yaşam geçireceği için mutlu olduğunu söyleyerek, duygularını şöyle ifade etti: "Bir organ bir can demek. Annemden Allah razı olsun beni ikinci kez doğurdu. İnsan başına hiç gelmeyecek sanıyor, sadece anlatılanları duyuyorsun görmüyorsun ama sonra başına gelebiliyor. Çok çeşitli olaylarla karşılaşabiliyorsun. Akrabalar içinde böbrek bağışlamak isteyen ancak annemin verebileceğini duyduklarında vazgeçen yakınlarım oldu."
Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Organ Nakli Merkezi Başkanı Doç. Dr. Serdar Kaçar ise şu bilgileri verdi: "En sağlıklı ve doğru olan hiç diyalize girmeden böbrek nakli olmak. Diyalize girmeden takılan böbreğin ömrü de daha uzun oluyor. Nurgül Hanım bize ilk başvurduğunda yapılan çok sayıdaki kan nakli nedeniyle vücudu annesinin böbreğini kabul etmiyordu. Bu nedenle uzun süre beklemek ve diyalize girmek zorunda kaldı. Sabırla bekledi ve mutlu sona ulaştı. Annesinden yapılan böbrek nakli başarıyla sonuçlandı. Unutulmaması gereken diyaliz bir tedavi yöntemi değil, hayatı idame ettirme yöntemi. Son dönem böbrek yetmezliğinin tek tedavisi böbrek nakli. Ve en sağlıklısı ve en uzun ömürlü olanı da hiç diyalize girmeden yapılan nakiller. Hastalarımız eğer bağlanan, diyaliz sırasında yapılan çok sayıda kan naklinden dolayı tetkikleri böbrek nakli için uygun çıkmayan 42 yaşındaki Nurgül Şenses, annesinin böbreğiyle hayata tutundu.
Editör: TE Bilişim