Kilo Verme Süreçleri Yaşam Tarzına Uygun Olmalı Kilo Verme Süreçleri Yaşam Tarzına Uygun Olmalı
Kış aylarında spor yapmayan kişilerin vücutlarında yağlanmaların olduğunu belirten Duygu Ademoğlu Özman, bu durumun aynı zamanda vücutta yorgunluğa ve enerji düşüklüğüne yol açtığını dile getirdi.

Antalya’nın iklimsel olarak daha sıcak bir şehir olduğu bahar aylarında vücut yorgunluğunun daha yüksek olduğunu söyleyen Özman, “Sıcak insanların spor alışkanlığından biraz daha uzaklaştırıyor. Spor bir hayat biçimi haline getirilerek ara verilmeden yapılmalıdır” dedi.
HERKESİN SEVECEĞİ BİR SPOR VARDIR
Herkesin mutlaka seveceği bir spor tarzı olduğunu ifade eden Özman, “Ben aletli pilates üzerine bir stüdyo sahibiyim. Buraya daha önce hiç spor yapmamış, hiç sporu sevmediğini söyleyen insanlar geldi. İlk zamanlarda zor gelen spor alışkanlığı şimdi kendiliğinden oluştu. Bu sadece küçük bir örnek. Herkes kendine yakın ve kendini iyi hissettirecek bir spor alanı bulacaktır. Önemli olan bunun bulunması ve bırakılmaması” şeklinde konuştu.
ALETLİ PİLATESİN FAYDALARI
Aletli pilates hakkında da bilgi veren Spor Eğitmeni Duygu Ademoğlu Özman, şunları söyledi:
“Aletli pilates Türkiye'de trend bir spor alanı olsa da dünyada çok uzun yıllardır kullanılan bir egzersiz sistemi. İyi ve bilinçli bir pilates çalışması ile kaslarımızı güçlendirmek ve bedenimizi forma sokmak tamamen mümkündür. Aletli pilates birçok omurga rahatsızlığının ve Alzheimer tedavisinde çözüm olarak günümüzde de kullanılmaktadır. Hatta 2.Dünya Savaşı zamanında yaralı Alman askerlerinin fizik tedavisinde kullanılmış bir yöntemdir. Yani hem vücudunuzu hem sağlığınızı hem de enerjinizi yüksek tutacak bir spor tarzıdır.”
Antalya’da açık hava sporlarının hava şartlarından dolayı kısıtlı dönemlerde yapılabildiğini ifade eden Özman, “Kışın yağmurun sık olması yazın da sıcaklıkların çok yüksek derecelerde olması Antalyalıları ister istemez stüdyo sporlarına yönlendiriyor. Burada yapılan kardio çalışmaları kimilerine sıkıcı gelebiliyor. Farklı bir arayış olduğu zaman aletli pilates öne çıkıyor. Çünkü hem sporu yapması eğlenceli hem de kısa sürede güçlü bir vücuda sahip olacağınız bir tarz” dedi. 

Editör: TE Bilişim