Bayramı Sağlıklı Geçirmek İçin 5 Önemli Kural ! Bayramı Sağlıklı Geçirmek İçin 5 Önemli Kural !
 
Kahvaltı: Kahvaltı günün en önemli öğünüdür ancak bayram sabahlarında salamlar, sucuklar, pastırmalarla döşenmiş bir kahvaltı sofrası, kilo almanıza neden olacaktır.

Ramazan boyunca dinlenen midenizi yormayın. Kahvaltıda peynir, zeytin çeşitleri, yeşillikler ve domates, salatalık gibi sağlıklı ürünlerle karnınızı doyurun.

Su: Su içmek için susamayı beklemeyin. Susamak, vücudunuzun alarma geçtiği andır.Vücudunuzun susuz kalarak size ikazda bulunmasını beklemeyin. Bol bol su için.

Sıvı tüketimi: Bayram ziyaretlerinde çay, kahve tüketimi yoğun olarak yaşanacaktır. Ancak siz sınırlarınızı belirleyin. 5-6 bardak çay ve 3 bardaktan fazla kahve tüketmeyin.Size çay ikram etmek isteyenlerden bitkisel çay isteyin. 

Alkol: Alkol tüketimini kısıtlayın. Ramazan boyunca alkol tüketmediniz diye, bir anda içmeye başlamayın.Alkollü içeceklerin kalorisi yüksektir ve ani biçimde kilo alımı yaşamanıza neden olur. 

Yiyecek tercihi: Ailece bir araya gelinen bu güzel sofralar, sizin kilo almanız için en önemli sebeptir. Her yemeğe atlamayın. Yağsız ve ızgara yiyecekleri tercih ederek haşşlama ve buğulama ürünlerine de yönelin.

Sebepler: Bu bayramda bir araya gelmenizin sebebi, uzun zamandır görmediğiniz sevdiklerinizi görmektir. Yemek yemeği sadece buna eşlik eden bir aktivite olarak görün. 

Uyku: Bayram sabahı erken kalkmak ve güne erken başlamak adettir. Bu yüzden akşam erken yatarak uykunuzu alın. Az uyku hormon seviyenizi yükselterek iştahınızın açılmasına sebep olur.

Atıştırın: Biraz atıştırarak midenizi bastırın. Boş mideyle sofralarda her gördüğünüze saldırmanızı engeller.

Tatlılar: Her ziyarette ikram edilen tatlıların tamamını tüketmek hatasına düşmeyin. Porsiyon hesabını iyi yapın. Hamur işlerinden çok sütlü tatlıları tercih edin.
Editör: TE Bilişim