Mutfağınızdaki Gizli Hazine: Kırmızı Mercimek Mutfağınızdaki Gizli Hazine: Kırmızı Mercimek
İzmir’de görev yapan ortodonti uzmanları mesleki sorunlara çözüm bulmak ve meslekleri ile ilgili konularda vatandaşı bilgilendirmek amacıyla bir platform kurdular. Bir süreden beridir düzenli olarak toplantılar gerçekleştiren ve mesleki sorunlara çözüm geliştirmeye çalışan İzmir Ortodontistler Platformu, son toplantısını Şifa Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

Birçok gündem maddesinin tartışıldığı toplantıda halka yönelik de önemli bir uyarı dile getirildi.
Ortodontik tedavinin, ortodonti uzmanları tarafından yapılması gerektiğini bildiren ortodontistler, son zamanlarda bu konuda hasta mağduriyetlerinin yaşandığını söylediler.

Platform sözcülerinden Ortodonti Uzmanı Elif Ertaş; ortodonti uzmanlığının, diş hekimliği eğitimi sonrasında en az dört yıllık ek bir eğitim gerektirdiğini söyledi. Ertaş, “Son yıllarda yapılan kısa süreli ortodonti kursları ile diş hekimlerine sertifika eğitimi verilmesi, çok ciddi sorunlara yol açıyor. Bunun sonucunda da yapılan yanlış tedavilerden en çok hastalar mağdur oluyor” dedi.

VATANDAŞ YANLIŞ TEDAVİ KURBANI OLUYOR
Son günlerde ortodonti uzmanlarına, yanlış tedavi sonucu mağdur olmuş çok sayıda hastanın başvurduğunu hatırlatan Ortodonti Uzmanı Pınar Saatci de “Hastaya zarar veren bu durum nedeniyle hem tedavi süresi hem de tedavi maliyeti çok artıyor. Ailelerin ortodontik tedavi için hekim seçerken dikkatli olması gerekiyor.

Hastamız doktora gitmeden önce internet ortamında Türk Ortodonti Derneği’nin sayfasına girerek, gideceği hekimin ortodonti uzmanı olup olmadığını sorgulayabilir ve hekimini buna göre seçebilir” dedi.
Editör: TE Bilişim