Birçok bağımlılık alanında güncel bilgiler veren kitap, bağımlılık hakkında bilgi sahibi olmak isteyen herkes için kaynak yayın olma özelliği taşıyor.

Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tayfun Uzbay, “Hazdan Bağımlılığa” adlı yeni kitabında, bağımlılığı tüm yönleri ile ele aldı.

Hazdan Bağımlılığa, 3 bölüm ile karşımıza çıkıyor

Prof. Dr. Tayfun Uzbay, yeni kitabında ilk olarak bağımlılığı biyolojik bir yaklaşımla ele alarak, bu durumun nasıl oluştuğunu bilimsel gerçekler ışığında anlatıyor.

Ardından bağımlılık yapan maddelere dayalı bağımlılık tiplerinin açıklandığı kitapta, Türkiye’deki temel sorunlar, madde bağımlılığı özelinde bağımlılık ile mücadele ve bağımlılığın sosyokültürel boyutları ayrı bir bölüm olarak yer alıyor.

Son bölümde ise yeme, alışveriş, kumar ve seks bağımlılığı gibi diğer bağımlılık tipleri hakkında güncel bilgiler veriliyor. “Hazdan Bağımlılığa” kitabı, bağımlılık alanında çalışma yapmak isteyenlerin kaynak olarak yararlanabilecekleri bir başvuru kitabı olma özelliği taşıyor.

“Bağımlılık, insanlık tarihi kadar eski bir kavram”

Kanser tedavisi sırasında cinsel hayat da önemsenmeli Kanser tedavisi sırasında cinsel hayat da önemsenmeli

Prof. Dr. Tayfun Uzbay’ın bağımlılıkla ilgili açıklamaları yeni kitabında şu şekilde karşımıza çıkıyor:

“Bağımlılık insanlık tarihi kadar eski bir kavramdır. Bağımlılık yapan tüm eylem ve nesnelerin ortak özelliği haz verici olmalarıdır. İnsani hazların tümü evrenseldir ve haz veren her şey bağımlılık yapabilir. İnsanlar sadece çeşitli maddelere bağımlı olmazlar. Kumar, alışveriş, çeşitli gıdalar, seks, internet ve medya gibi insanların dikkatini çeken veya kullanmaktan hoşlandıkları birçok nesne ve yapmaktan hoşlandıkları eylem de bağımlılığa yol açabilir. Bu kitapta karmaşık ve bilimin farklı alanlarını ilgilendiren bir olgu olarak gelecekte de sorun olmaya devam edecek gibi görünen bağımlılık, tüm yönleriyle anlaşılır bir şekilde ele alınmaya çalışılmış ve her zaman gerek toplum gerekse medya için önemli bir ilgi odağı olan bağımlılık hakkında yanlış anlamalara neden olan bazı inanış ve yanlış değerlendirmelerin düzeltilmesi ve okuyucunun aydınlatılması amaçlanmıştır.”

Editör: TE Bilişim