Acil servise ’Kalp krizi’ için başvuran 2 kişiden 1’i panik atak! Acil servise ’Kalp krizi’ için başvuran 2 kişiden 1’i panik atak!

“En iyi maske bile güçlü bir bağışıklıktan etkili değildir” diyen Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa, evde uygulayabileceğiniz yöntem hakkında şu bilgileri verdi:

REFLEKSTERAPİ TEDAVİSİ NEDİR?

“Refleks terapi; yüz, eller ve ayaklardan beyinle bağlantılı sinir noktalarının elle uyarılmasıyla beynin yeniden yapılanmasını, merkezi sinir sistemini ve hormonları uyarıp vücudun dengesini sağlayan bir tedavi yöntemidir. Refleks terapi uygulaması özel noktalara elle yapılan uygulamalar sonucunda meydana gelen kimyasal reaksiyonlar, hormonal sistem, kan dolaşımı, organlar, kaslar ve beyin fonksiyonlarını uyarır. Bu noktalar merkezi sinir sistemi ile organlara bağlantılıdır. Fiziksel, zihinsel, duygusal denge ve beynin dengesi refleks terapi ile yeniden kurulur.

Refleksterapide yüzden yapılan teknikler enerjinin düzenlenmesini sağlar. Yüzden yapılan uygulamanın etkisinin güçlü olmasının sebebi yüzdeki sinir bağlantılarının direk beyinle ilişkili olmasındandır. Uygulamalar sonucunda endorfin salınımı uyarılır. Endorfin vücudun zihinsel, fiziksel ve emosyonel dengede olmasında önemli bir yere sahiptir. Refleks terapi ile merkezi sinir sistemine uyarılar gönderilerek spesifik organları, kan dolaşımını ve hormonları salgılayan bezleri ve immün sistemi uyarıyoruz. Bağışıklık sistemini de güçlendirirken, daha genç ve daha sağlıklı bir görünüm de elde ediyoruz.

YAN ETKİSİ YOK

Refleks terapi ile semptomlar değil, hastalığın asıl nedeni tedavi edilir. Refleks terapiye göre vücuttaki herhangi problem yüzde, elde ve ayakta karşılık gelen bölgeye deposit olarak yansır. Deposit o bölgede blokasyona sebep olur. Blokasyonun nedeni organın işleyişinde, dolaşımında, sinirsel uyarımında veya organ meridyeninin enerji akışında ki problemdir.

Refleksterapi, tamamen doğaldır ve yan etkisi yoktur.”

Editör: TE Bilişim