İzmir Saat Kulesi Epilepsi İçin Mor Renkle Işıklandırılacak İzmir Saat Kulesi Epilepsi İçin Mor Renkle Işıklandırılacak
HC Hair Care Yönetim Kurulu Başkanı Ecz.Ersan Ercan, özellikle ilkbahardan yaza ve yazdan sonbahara girerken yaşanılan bu saç dökülmeler konusuna dikkat çekti. Yaz ayına girmek üzere olduğumuz şu sıralarda saç dökülmelerinde gözle görülür bir artış olacağını belirten Ersan Ercan, 1-2 haftalık bir süre zarfında yaşanılan bu saç dökülmelerinin olağan bir durum olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Günde belli bir sayıda saç dökülmesi normaldir ve her saç folikülü sürekli olarak kendini yenilemektedir. Mevsim geçişlerinde bu dökülme bir miktar daha artış gösterir. Yaşanılan saç dökülmesinin mevsimsel olup olmadığı, dökülen saçların yoğunluğu ve sürecinden kolaylıkla anlaşılabilir.

Kısa süredir devam eden bir saç dökülmesi yaşanılıyorsa tereddüt edilecek bir durum yoktur. Fakat 1-2 haftadan daha uzun süredir ve yoğun şekilde saç dökülmesi yaşanılıyorsa, bu dökülmenin kaynağı farklı olabilir. Bu durumda bir dermatoloji uzmanına başvurarak konu ile ilgili tetkik ve tahlilerin yapılması en doğru seçenek olacaktır.

Mevsimsel saç dökülmelerinde, saçlar yerini hemen yeni saç tellerine bırakır ve dökülen saçlar çok daha sağlıklı ve canlı olarak yeniden çıkar. Mevsime bağlı olarak dökülen saçlarda, saçları beslemek ve kuvvetlendirmek için düzenli bakım yapılması ve saçlara ihtiyacı olan vitamin-mineral desteğinin sağlanması oldukça önemlidir".
Editör: TE Bilişim