Mutfağınızdaki Gizli Hazine: Kırmızı Mercimek Mutfağınızdaki Gizli Hazine: Kırmızı Mercimek
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Edirne’nin Uzunköprü ilçesine geldi. Bakanların ilk durağı, hükümet konağı oldu. Edirne Valisi Hasan Duruer, Uzunköprü Kaymakamı Uğur kolsuz ve partililer tarafından karşılandığı sırada doktor elbisesi giymiş küçük bir kız çocuğu, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’nu muayene etti ve tansiyonunu ölçtü. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ve Kalkınma Bakanı Yılmaz daha sonra Uzunköprü Kaymakamlığını ziyaret etti.
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ve Kalkınma Bakanı Yılmaz daha AK Parti Uzunköprü ilçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bir gazetecinin, ’kanser ilaçlarının teminin zor olduğu ve bunun bir çalışma yapılıp yapılmadığı’ sorusu üzerine, “Biz her gün yaklaşık 40 milyonun üzerinde, yani eski rakamla 40 trilyonun üzerinde ilaç parası ödüyoruz. Bundan da hiçbir rahatsızlığımız yok. Bu millete helal olsun. Ama rakam 40 trilyon yılda 17 katrilyon. Bu pastayı görenler, bu ülkenin bu potansiyelinden fırsatçılık yapmak isteyenler var.

Hiçbir hastamızı ve vatandaşımızı sıkıntıyı sokacak bir anlayışımız olmaz. Ama bizi Türkiye’yi bu anlamda tünele sokup da istismar edeceklere de asla fırsat vermeyeceğiz. Dolayısıyla harcadığımız para asla en duyarlı olduğumuz başta başbakanımız ve ben en duyarlı olduğumuz konuların başında sağlık ve hastalık gelir. Hiçbir hastamızı da mağdur etmeyiz. Hiç merakınız olmasın. Bu anlamda bakınız yarından sonra bio-teknoloji fuarına gidiyorum. İnşallah birçok ilacımızı da özellikle kanser ilacımızı da Türkiye’de üretimini de inşallah başaracağız. Zaman zaman gündelik olarak bu sıkıntıları yaşayabiliriz. Çünkü her gün 500 milyon hastamıza hizmet veriyoruz. Kanserde alanındaki tıbbi gelişmeler, hastalıklarda birçok yenilikleri de en erken ülkesine getiren ve vatandaşına kazandıran ülkeyiz. Dolayısıyla hiç sıkıntımız olmayacak diyorsak her gün 500 milyon tıbbi işlem yapılan bir alandan söz ediyoruz. İnşallah duyarlılığımız ve yakın takibimizle hiçbir hastamıza olağanüstü tedavi sıkıntısı yaşatmayacağız” dedi.
BAKAN’DAN KİMLİK İSTEDİ
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın Uzunköprü Ticaret Borsasını ziyaret etti. Bakanların ziyareti sırasında 1958 yılında Yunanistan’ın Sofulu köyünde, tıpkı yıllar önce Bakan Müezzinoğlu gibi Meriç nehrinden kaçak olarak geçen ve hala T.C vatandaşı olamayan ve kimlik alamayan Recep Türk (68), Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ndan yardım istedi. 1958 yılında Meriç nehrinden kaçak olarak Uzunköprü’ye geldiğini belirten Recep Türk, “1958 yılında 13 yaşındayken Meriç nehrinden kaçak olarak Uzunköprü’ye geldim o tarihten bu yana da kimlik alamadım hala geçici ikamet tezkeresiyle oturuyorum. Bakanımızda benim gibi kaçak olarak gelmiş, kimlik alabilmek için ondan yardım istiyorum. Burada evlendim ve 3 çocuğum var çocuklarımı eşimin üzerine kayıt ettirebildim” dedi.
Editör: TE Bilişim