E-Sigaraların Farklı Tat ve Kokuları Gençleri Teşvik Ediyor! E-Sigaraların Farklı Tat ve Kokuları Gençleri Teşvik Ediyor!
Sağlık-Sen'in 2012 yılı toplu sözleşmelerinde hüküm altına aldırdığı, sağlık çalışanlarının ek ödemelerinden alınan vergilerin iadesi için Sağlık Bakanlığı'na başvuru yapıldığını ve bunun Müsteşarlık tarafından sendikalarına yazı gönderildiğini belirten Memiş, "Bilindiği üzere 2012 öncesinde sağlık çalışanlarına yapılan ek ödemeden vergi kesilmekteydi. Bu kesinti sebebiyle sağlık çalışanları yüzde 20, yüzde 27 ve yüzde 35 vergi kesinti aralığına daha erken sürelerde girmekte, bu da diğer kurumlarda emsali unvanla görev yapan meslektaşlarından totalde daha az ücret almalarına sebep olmaktaydı" dedi.
Bakanlığın gönderdiğin yazıda, 2012/1 sayılı Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararının gereği olarak, 2012 yılı hesaplamalarının yapılarak hak edişi olan personele söz konusu ödemelerin ivedilikle yapılması gerektiğinin bildirildiğini kaydeden Memiş, "Sağlık Sen’in toplu sözleşmedeki kazanımı sonucunda, söz konusu yazıda, 1/4 derecedeki lisans mezunu sağlık çalışanımız yaklaşık 200-400 TL, 11. derecedeki VHKİ unvanlı çalışanımız yaklaşık 200-600 TL, 11. derecedeki hizmetli çalışanlarımız yaklaşık 200-500 TL, 2012 yılı farkı alacak" dedi.

Yaklaşık 100 bine yakın sağlık çalışanımıza bunun şimdiden hayırlı olmasını isteyen Memiş, "Toplu sözleşmede bu adaletsizlik kısmen ortadan kaldırıldı. Ancak yapılan düzenleme yeterli değildir. Döner sermayeden vergi kesintisi tamamen kaldırılmalıdır. Bunu da 2013 toplu sözleşme masasında daha güçlü şekilde ifade edeceğiz" dedi.
Editör: TE Bilişim