Mutfağınızdaki Gizli Hazine: Kırmızı Mercimek Mutfağınızdaki Gizli Hazine: Kırmızı Mercimek
Tırnak batmasında tırnağın çekilmeden tedavisinin artık mümkün olduğunu ifade eden Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op.Dr. İdris Elmas, 6 aylık gibi bir süreçte telle tedavi yönetimi ile hiçbir acı çekmeden tırnağın eski halini aldığını söyledi.

Doğu Anadolu'da ilk kez tırnak batmasına telle tedavi yöntemi Eslamer Estetik ve Epilasyon Merkezi’nde uygulanmaya başlandı. Tırnak batmasına telle tedavi yönteminin daha sağlıklı olduğunu belirten Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op.Dr. İdris Elmas,” Yanlış tırnak kesimi ve dar ayakkabı kullanımı gibi nedenlerden dolayı tırnak iyice ete girmesinden dolayı tırnak batması ortaya çıkıyor.

Tırnak ete iyice batmasından sonra rahatsız etmeye başlıyor ve intihaba sebep oluyor. Tırnak batmasında tedavi olarak artık tırnak çekmesine gerek kalmadan batan tırnaklar düzeltilebiliyor. Tırnak batmasında tedavi olarak tırnağın çekilmesi bilinse de tırnak çekildiği zaman tekrar batma yapabiliyor.

Tırnak batmasında, tırnağın çekilmeden de telli tedavi ile artık mümkün hale geldi. Telli tedavide tırnak batması olan yere tel takılıyor ve tırnağın yanlış yönlendirilmesini telin yardımıyla yukarı kaldırılıyor ve batma engelleniyor. Böylece tırnak batmasının olduğu yerdeki ette kendi kendini zamanla toparlıyor.

Tırnak yavaş uzayan bir doku olduğu için bu tedavi biraz uzun sürüyor. Tırnağın tamamı çekildikten sonra yenilenmesi en az 6 ayı buluyor. Telle tedavide ise tırnak çekilmeden tellerle tedavi yapılarak aynı sürede tırnak düzelmiş oluyor.

Telle tırnak batması tedavisinde arkadan gelen tırnağın düzgün bir şekilde batmadan çıkması için ayda bir kez telleri değişiyoruz ve ikinci telleri takıyoruz. Telle tedavide hiçbir acı çekmeden tırnak eski halini alabiliyor.” dedi.

Editör: TE Bilişim