Bedeninize Kulak Verin Size Bir Mesajı Olabilir! Bedeninize Kulak Verin Size Bir Mesajı Olabilir!
Çocuklarımızın tek bağımlılıkları vatanına milletine olan sevgisi olacaktır.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu'nda gerçekleşen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Yeşilay tanıtım videosunun ardından törende söz alan  Yeşilay İzmir Şube Başkanı ve il Milli Eğitim Müdür yardımcısı  Mehmet Fatih Vargeloğlu, kurumun kuruluş amacı ve öneminden söz ederek başladığı konuşmasında  "Yeşilay başlangıçta sadece alkole karşı mücadele cemiyeti olarak başladı. Fakat artık çağın en büyük sorunları olan uyuşturucu, sigara, kumar ve teknoloji bağımlılığıyla da etkin bir mücadele ediyoruz" dedi.

İzmir’de yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Vargeloğlu "Bağımlılık konusunda farkındalığı artırmak için önemli gün ve haftaların kutlanmasına yönelik olarak okullarda proje yarışmaları, okul içi etkinliklerin yapılması ve takibi konusunda Türkiye Bağımlılıkla Mücadele il formatörleri görevlendirildi. İlimizde Türkiye Bağımlılık ile Mücadele Eğitimi kapsamında Aralık 2017'de 20, Ocak 2018'de de 13 kurs açılarak toplamda 459 rehber öğretmene eğitim verdik. Okullarımızda uygulayıcı eğitimcilerimiz tarafından Teknoloji bağımlılığı alanında 231.011, sağlıklı yaşam alanında 246.729, tütün bağımlılığı alanında 175.652, alkol bağımlılığı konusunda 48.845, madde bağımlılığı konusunda 58.392 öğrenciye ve ailelerine eğitimler verilmiştir ''dedi.
Ödül töreninde altı öğrenci yaptıkları resim, şiir, afiş dallarındaki eserleri ile  ödül aldı.



Yüreğine dokunamadığınız bir çocuğu kurtaramazsınız…
Öğrencilere ödüllerini veren İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, “Öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Böyle hassas ve önemli konularda görev alan öğrencilerimizi gördükçe çok mutlu oluyor ve gururlanıyorum. Ülkemizin en kıymetli sermayesi  genç nüfudur .Bu potansiyelin heba edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Öğretmenlik mesleği anne baba hassasiyeti içerisinde olmayı gerektirir. Eğitimci olmak öğrencilerine anne baba sevgisi ile yaklaşabilmektir. Sacını okşayamadığınız, yüreğine dokunamadığınız bir çocuğu bağımlık tuzağından kurtarmanız mümkün değildir.  Biz eğitimciler ve anne babalar çocuklarımızın yüreğine dokunacak kadar onları sevmeli ve onlara güvendiğimizi göstermeliyiz.  ‘Çocuklarınızın sevginin boşluğu zehir ile doldurmalarına izin vermeyeceğiz.”dedi.

Çocuklarımızın tek bağımlılıkları vatanına milletine olan sevgisi olacaktır.
Anne babalara da seslenen Yahşi, “Çocuklarınızın fiziksel ihtiyaçlarını karşılarken manevi ihtiyaçlarını da göz ardı etmeyin. Çocuklarınızın fiziki ihtiyaçları yanında manevi ihtiyaçlarıyla da alakadar olmaz iseniz, fırsat kollayan kötü alışkanlıkların ve terör örgütlerinin çocuklarınızla çok yakından ilgileneceklerini bilmelisiniz. Bu konularda anneler, babalar, komşular, akrabalar, mahalle ve tüm toplum tam bir seferberlik ruhuyla hareket etmelidir.” Diyerek sözlerine şöyle devam etti. “Eğitimcilerin ve ailelerin ortaklaşa hareket etmesi, sevgi ile çocuklarımıza yaklaşımı sayesinde zararlı alışkanlıkların önüne geçileceğine olan inancım tamdır. Bizler eğitimciler ve yüreğine vatan evlat sevgisi dokunmuş kişiler olarak çocuklarımızı korumak adına çalışmalar yapıyoruz.
İzmir’de Yeşilay şubemizin açılışı işlemlerini hızlandırdık. Yeşilay İzmir şubesi hizmet binasının açılışı 28 Kasım 2017 tarihinde Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan tarafından gerçekleştirildi.
Milli eğitim müdürlüğü ve Yeşilay şubesi ortaklaşa gelecek nesli bağımlılıklardan korumak için önemli çalışmalara imza atıyoruz.  Çocuklarımızın kendilerine hedef koymalarına yardımcı olmak için alanında uzmanlaşmış isimlerle gençlerimizi bir araya getiriyoruz.  Öğrencilerimizin sanattan spora kadar kendilerini ifade edebilecekleri alanlar oluştururken onlara güvendiğimizi her zaman belirtiyoruz.
Aileler ile ortaklaşa atacağımız her doğru adım, sevgi dili ile yaklaşacağımız her genç geleceğe sağlam bir şekilde yürüyecektir. İnanıyorum ki verilen bu mücadele sonunda gençlerimizin kanında dolaşacak tek bağımlılık vatan ve milletine olan bağımlılık olacaktır.”dedi
 
 
 
Edebi Eserler Kategorisinde 1. Ler;
İlkokul 1.si: Bademli Mehmet Ertuğrul Denizolgun İlkokulu öğrencisi Muhammed Deniz AKTAŞ
Ortaokul 1.si: Özel Derece Koleji öğrencisi Begüm ORMANCI
Lise 1.si: Ödemiş Anadolu Lisesi öğrencisi Dilek YAZICIOĞLU
Öğrencilerimizi ödüllerini almak üzere davet ediyorum.
Öğrencilerimize ödüllerini takdim etmek üzere Yeşilay İzmir Şube Başkanı Sayın Mehmet Fatih VARGELOĞLU’nun teşriflerini arz ederim.
 
Öğrencilerimiz İzmir İlimizi Ülke genelindeki yarışmada temsil etmek üzere biryarışmaya daha katılacaklar ve umuyoruz ki derecelere geri gelecekler. Şimdiden başarılar diliyor ve tebrik ediyoruz değerli öğrencilerimizi.
 
Sizleri müzik dinletimiz eşliğinde resim sergimizi gezmeye davet ediyoruz. Ödül törenimiz sona ermiştir arz ederim.
 
Editör: TE Bilişim