''Yerel Yönetimde İzmir'in Hizmete İhtiyacı Var'' ''Yerel Yönetimde İzmir'in Hizmete İhtiyacı Var''
 
AK Parti Niğde İl Başkanı Ahmet Özmen ve Yönetim Kurulu üyeleri istifa etti.Özmen, kendi bürosunda basın toplantısı düzenledi. Toplantıda AK Parti İl Başkanlığı görevinden istifa etmesinin gerekçesini açıkladı. 29 Nisan 2012 günü yapılan kongrede İl Başkanı seçildiğini ve yaklaşık 16 aydır bu görevi yaptığını belirten Özmen, ''Biz görevi devraldığımızda amacımız; Niğde’ye en iyi hizmeti verebilecek, Niğde’nin gelişmesine katkı sağlayacak, Ak Parti Genel Merkezimizin hedeflerini en doğru yansıtabilecek bir hizmet yapmaktı. Hamdolsun bu görevi gece gündüz demeden, teşkilatımızın tüm kademeleriyle çalışarak gerçekleştirdiğimiz inancındayım. Teşkilatımızda çalışmayan birimleri çalışır konuma getirdik. 12 birimin hepsi kendi alanında Genel Merkezimiz tarafından eğitim aldı ve aktif çalışarak, alanlarındaki tüm hizmetleri eksiksiz yerine getirdiler. Kadın ve Gençlik kolları İlçe, Mahalle, belde, ve köy teşkilatlarıyla birlikte tüm kademelerimizle koordineli çalışarak AK Parti’nin Niğde kamuoyunda daha iyi olması için çaba sarf ettik'' dedi.
Özmen istifa etmesinin gerekçesi ise şu şekilde açıkladı:
''Ziyaret ettiğim yerel gazetede bir dost ortamında İlimize ve partimize daha iyi hizmet olması için sohbet yaparken, maksadını aşan bazı sözler de olmuştur. Ses kaydımın bilgim dışında habersiz alınması ve bunun sosyal medyaya verilmesiyle süreç başladı .Bu konuda Cumhuriyet savcılığımıza gerekli müracaatları etmiştim. Partimizin zarar görmemesi yerel seçimlerin yaklaşması nedeniyle koordineli çalışmanın yapılabilmesi için gayretlerimiz oldu. Yönetim olarak fedakarlık yapmamız gerektiğini düşünerek görevlerimizden istifa etme kararı aldık.''

Açıklamasında, ''Bizler partimizdeki görevlerimizden istifa etmekle birlikte davamızı bırakmış değiliz'' diyen Özmen, ''Bizler her zaman Sayın Başbakanımızın arkasında bir nefer olarak, bundan sonra da vereceği her türlü görevi yapmak için yanında olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Görevden istifa demek hizmeti bırakmak, davayı bırakmak değildir. Siyaset uzun soluklu bir yoldur. Sayın Başbakanımızın politikalarına, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşması için yaptığı hizmetlere canı gönülden inanan biri olarak her zaman da yanındayız. Şimdiye kadar Partimizdeki hizmet bayrağını göğüsleyen ve birlikte çalıştığım il yönetimim başta olmak üzere, kadın ve gençlik kollarımız ilçelerimiz, beldelerimiz mahalle ve köy teşkilatlarımız, Belediye başkanlarımız, İl genel meclis üyelerimizden parti üyelerimize kadar, her birine çok çok teşekkür ediyorum. Farkında olmadan kırdığım, üzdüğüm olabilir. Herkesin hakkını helal etmesini istiyorum'' ifadelerini kullandı.

Özmen, basın toplantısında, görevde bulundukları süre içerisinde Niğde'de yaptıkları çalışmaları da anlattı.
Editör: TE Bilişim