Cemil Tugay: "Yeni Siyasetçilere İhtiyacımız Olduğunu Toplum Söylüyor" Cemil Tugay: "Yeni Siyasetçilere İhtiyacımız Olduğunu Toplum Söylüyor"
CHP Van İl Başkanı Cemal Şen ve partililer tarafından Van Ferit Melen Havaalanı'nda karşılan CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, Adıyaman Milletvekili Salih Fırat ve Antalya Milletvekili Gürkut Acar, buradan parti binasına geçti.
Geliş nedenleriyle ilgili bir basın açıklaması yapan CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, Van'da her anlamıyla bir dram yaşandığını belirterek, "Van'da hala 10 bin insan çadırlarda kalıyor. Yaklaşık 70 bin insan da kendi evlerinin önüne koydukları çadır veya barakalarda kalıyor. Hükümet bölgeye 28 bin konteynır yerleştirecek ama bu rakam yeterli değil" dedi.
Kentte ekonominin çöktüğünü dile getiren Eyidoğan, "İlin esnaf ve tüccarları bitmiş, ekonomisi çökmüş durumda. Esnaf, defalarca borçlarının şubat ayına kadar ertelenmesinin yeterli olmadığını belirterek en az 1 yıla kadar ertelenmesini istemişti ama bu konuda hala bir gelişme yok. 2 günlük bir çalışma yapıp buradaki izlenimleri ve sıkıntıları genel başkanımıza rapor halinde sunacağız" ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilişim