Hamza Dağ: "7-24 ulaşabileceğiniz bir belediye göreceksiniz" Hamza Dağ: "7-24 ulaşabileceğiniz bir belediye göreceksiniz"
Bir araştırma şirketinin Ege Bölgesinde 8 bin 470 kişi üzerinde yüz yüze ve bilgisayar destekli telefon görüşmesi yöntemiyle yaptığı ankette, En Başarılı Milletvekili kategorisinde AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ birinci, En Başarılı Büyükşehir Belediye Başkanları kategorisinde de Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu listenin başında yer aldı. 
ORC araştırma şirketi, Ege Bölgesinde 20 Nisan-5 Mayıs 2016 tarihleri arasında 8 ilde, 8 bin 470 kişi üzerinde yaptığı araştırma sonuçlarını açıkladı. Ankette, En Başarılı Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanlarının Performansı, En Başarılı Büyükşehir İlçe Belediye Başkanları ve Parlemento da Görülmek İstenen İsimler kategorileri yer aldı.
Yapılan siyaset araştırmasından çarpıcı sonuçlar çıktı. Yüz yüze ve bilgisayar destekli telefon görüşmesi yöntemiyle yapılan ankette seçmene çeşitli sorular yöneltildi.

EN BAŞARILI MİLLETVEKİLİ AK PARTİLİ HAMZA DAĞ
Sonuçlara göre, En Başarılı Milletvekili kategorisinde AK Parti İzmir Milletvekili ve MKYK Üyesi Hamza Dağ birinciliği göğüsledi. Dağ, seçmenlerin verdiği cevaplara göre yüzde 47.9 ile birinci oldu. 
Öte yandan CHP İzmir Milletvekili Kamil Oktay Sındır yüzde 46.5 ile ikinci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ yüzde 45.8'lik oy oranıyla üçüncü sırada yer aldı. 

EN BAŞARILI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZLEM ÇERÇİOĞLU
Yapılan araştırmada, En Başarılı Büyükşehir Belediye Başkanları kategorisinde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yüzde 56.2'lik oranıyla birinciliği göğüsledi. Çerçioğlu'nu yüzde 53.9'luk oranla Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı ve yüzde 47'lik yakın bir oy oranıyla Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün takip etti.

BÜYÜKŞEHİR İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARINDA OYLAR ÇOK YAKIN
En Başarılı Büyükşehir İlçe Belediye Başkanları kategorisinde Yunus Emre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi yüzde 57'lik oy oranıyla birinci, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina yüzde 54.1 ile ikinci, Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı da yüzde 53.8'lik oy oranıyla üçüncü oldu. 

VATANDAŞLAR PARLAMENTO DA KİMİ GÖRMEK İSTİYOR
Son olarak seçmene parlamento da en çok görmek istediği isim soruldu. Bu sıralamada İzmir'den Mehmet Ali Susam birinci, Muğla'dan İskender Gencer ikinci, yine İzmir'den gazeteci Şebnem Bursalı üçüncü sırada yer aldı. ORC araştırma şirketinin verdiği bilgiye göre,  mevcut kabinede yer alan bakanlar listeye dahil edilmedi. 
Editör: TE Bilişim