Başkan Tugay İlçe Belediye Başkanlarıyla Toplantı Yaptı Başkan Tugay İlçe Belediye Başkanlarıyla Toplantı Yaptı
 Talebi değerlendiren mahkeme, savcı Kiraz'la ilgili terör örgütü DHKP-C propagandası içeren bazı görüntülerin kaldırılması, kaldırılmadığı takdirde Google'a erişimin tamamen engellenmesine karar verdi. Savcılığın talebi doğrultusunda mahkemenin verdiği karar Youtube'u da kapsıyor. Mahkeme kararında, 'Savcı Kiraz'ın rehin alınması görüntülerinin halen Google arama motorundaki yer sağlayıcı ile bu yer sağlayıcı üzerinden yayın yapan YouTube internet sitesinde yer aldığı' belirtildi. Mahkeme kararında şu ifadelere yer verdi:

“Milli güvenliği ve kamu düzenin korunması ile suç işlenmesinin önlenmesi ve kamu görevlileriyle vatandaşların internet ortamında yer alan yasadışı içerikler nedeniyle mağdur olmaması, zarara uğramaması, hak ve özgürlüklerin muhafaza edilmesi amacıyla talebin kabulüne karar verilmiştir. Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınması görüntülerini halen yayınlamakta olan Google adlı arama motoru ile aynı yer sağlayıcı üzerinden yayın yapan YouTube adlı internet sitesinden görsel ve videoların 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkındaki Kanun'un 8/2. maddesi uyarınca içerikten çıkarılmasına, mümkün olmadığı takdirde erişimin engellenmesine hükmedilmiştir."
Saat 21.30'da verilen kararın uygulanması için Google ve Youtube'a 4 saat süre verildi. Mahkeme, kararı yerine getirmesi için Erişim Sağlayıcıları Birliği’ne gönderdi. İçerikler kaldırılmazsa her iki siteye de erişimin gece yarısından sonra saat 01.30 civarında engellenmesi bekleniyor. 

Editör: TE Bilişim