Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı MHP'ye Geri Döndü. Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı MHP'ye Geri Döndü.
 Kurtulmuş, Başbakan Davutoğlu'nun görüşmelerinde ilk turda koalisyon çıkabileceğini aktardı, şöyle devam etti: "Benim kanaatim Sayın Başbakanımızın burada Türkiye'yi tatmin edecek bir koalisyon alternatifini ortaya koyabileceği yönünde. (İlk  turda) çıkar diye tahmin ediyorum. Siyasi argümanları üst üste koyduğunuzda öyle  bir sonuç olacağı ortaya çıkıyor. Çıkmazsa dünyanın sonu değil. Herkes bize diyor ki aman Türkiye'yi hükümetsiz bırakmayın. Bu tablodan bir şey çıkmazsa, cumhurbaşkanımızın söylediği yine dünyanın sonu değil. O zaman tekrar seçim. Sonuçta epey bir süreç var. 
 
Seçmen size bir uzlaşı mesajı verdiyse hiçbir partinin uzlaşmıyorum deme lüksü yoktur. Dolayısıyla buradan bir sonuç çıkar. Çıkmazsa dünyanın sonu değil"
 
Kurtulmuş, 'Erken seçim olsa Ak Parti daha çok oy alır mı?' sorusu üzerine şöyle yanıt verdi: Biz hiçbir zaman buradan 3-5 oy daha fazla alırız diye düşünmedik. Hatta bazı konuların risk olacağını bile bile üstüne gittik. Küçük hesaplar yaparsanız millet de sizi küçük hesapların partisi olarak görür.
 
30 Mart seçimleri o günkü atmosfer içinde, hesap yapıyor olsaydık. 7 Haziran'ın 1 yıl sonra geleceğini biliyorduk. 7 Haziran'ı bir yıl önce çekerdik. AK Parti yüzde 50'lerde çıkardı. AK Parti'nin böyle bir özelliği vardır. Asla bir kamuoyu araştırması yapalım, burada yüksek çıktık hadi seçime gidelim gibi bir hesap yapmayız.
 
Editör: TE Bilişim