Karşıyaka’da Devir Teslim Coşkusu Karşıyaka’da Devir Teslim Coşkusu
 CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili İhsan Özkes’in organize ettiği iftar yemeğine katıldı. Din adamları, kanaat önderleri ile gazeteci yazarları bir araya getiren iftar yemeği sonrasında Kılıçdaroğlu, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Meclis Divanı’nın oluşturulmasıyla birlikte Başbakan Ahmet Davutoğlu’na hükümet kurma görevini verdiğini hatırlatarak, “Başbakan’da öncelikli olarak CHP’den randevu isteyeceklerini söyledi. Size ulaşan resmi bir talep var mıdır” sorusuna Kılıçdaroğlu, “Şu ana kadar ulaşan resmi bir talep yok. Geldiği zaman kendisini ağırlayacağız. Önce Sayın Başbakan neler söyleyecek hangi tekliflerle geliyor onu öğrenmemiz gerekiyor. Bizim karşı bir düşünce ifade etmemiz için” karşılığını verdi.
“HAYIR 14 İLKEMİZ BİR ANLAMDA EVRENSEL İLKELER ONLAR”
Görüşmelerde CHP’nin açıkladığı 14 ilkede pazarlığın söz konusu olup olmayacağının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, “Hayır 14 ilkemiz bir anlamda evrensel ilkeler onlar. Hukukun üstünlüğünün nesine itiraz edilecek. Yargı bağımsızlığının nesine itiraz edilecek. Yolsuzluklarla mücadele edeceğiz. Buna itiraz edilir mi ama bunların gereğinin yapılması lazım. Eğer bu konuda bize güvence verirlerse elbette çok daha güzel bir sonuç çıkar ortaya” ifadelerini kullandı.

“İLK TUR GÖRÜŞMELERDEN BİR SONUÇ ELDE EDİLMEZ”
“İlk tur görüşmelerden bir sonuç elde edileceğini düşünüyor musunuz” sorusuna ise Kılıçdaroğlu, “İlk tur görüşmelerden bir sonuç elde edilmez. Belki ikinci tur görüşmelerde daha sağlıklı sonuçlara varılabilir” cevabını verdi.

Editör: TE Bilişim