Cemil Tugay: "Yeni Siyasetçilere İhtiyacımız Olduğunu Toplum Söylüyor" Cemil Tugay: "Yeni Siyasetçilere İhtiyacımız Olduğunu Toplum Söylüyor"
 BDP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre bölücü terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın heyetlerine iletilmesini istediği mesaj şöyle:
“Öncelikle kamuoyuna sevgi ve selamlarımı iletiyorum. Bir yıl önce başlattığımız diyalog sürecini bundan böyle yeni bir formatla yani anlamlı bir müzakereye evrilterek, derinleştirerek sürdürmek gerektiğini düşünüyorum. Anlamlı bir müzakere için gerekli olanak ve araçları devlete de, Kandil’e de iletmiş durumdayım. Özellikle devletin derinlikli bir müzakere için yeterli araçları ve imkânları yaratması sürecin ilerlemesi için elzemdir. Çözüme gidecek yolların ancak bu şekilde açılacağı gerçeğinden hareketle hükümetin de konuyu ciddiyetle ele almasını umuyorum. Bu aşamada karşılıklı ateşkes durumununun korunuyor olmasına anlam biçtiğimi belirtmek istiyorum. Hepimiz sürecin çok anlamlı olduğunun farkındayız. Ancak anlamlı olduğu kadar zor ve çetin geçeceğini de hepimiz biliyoruz. Önerilerim ve düşüncelerim doğrultusunda zorlukları aşmayı başarırsak, yeni bir formata evrilmiş, derinlikli bir müzakere ile yola devam edebiliriz. Özgürlük, demokrasi ve barışa olan tutkumla herkese en içten sevgi ve selamlarımı sunuyorum.” 

Editör: TE Bilişim