Başkan Tugay: Hayalim İzmir’i Ortak Yönetmek Başkan Tugay: Hayalim İzmir’i Ortak Yönetmek
  Bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha öncesinde 400 milletvekili talebi olduğunu hatırlatarak, İran dönüşünde yaptığı açıklamada referandum için 335 milletvekilinin de yeterli olacağını belirtmesine ilişkin soruya Kılıçdaroğlu,
“Tabi CHP’nin 335 milletvekili çıkarması dolayısıyla iradesini beyan etmesi doğru ama biz bunu uygun görmüyoruz. Yasalara aykırı görüyoruz.

Doğru değil. Bir partiye doğrudan destek vermek, dolaylı destek vermek Cumhurbaşkanına yakışmaz. Defalarca söyledim, yine söylüyorum. Namus ve şeref kavra mı bizim için çok ama çok önemlidir. Bir kişi namusu ve şerefi üzerine yemin etmişse sözünde durmak zorundadır. Hem namusunuz ve şerefiniz üzerine söz vereceksiniz hem bir siyasal iktidara destek vereceksiniz. Sizden isteğim ve rica ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanıyla ilk karşılaştığınızda şu soruyu sorun CHP’nin Genel Başkanı size şu soruyu yöneltiyor; ‘Siz namus ve şeref kavramından ne anlıyorsunuz.’ Daha da düşecek.

400’dü şimdi düşürmüş daha da düşürecek. Bu millet bıktı artık. Bu millet işsiz, bu millet yoksul, bu millet perişan, emekli geçinemiyor, esnaf alışveriş yapamıyor, siftah yapamıyor. Biz bunların üzerinde duruyoruz. Onun derdi başka. Yeter artık. Bu milletin yakasından düşsün. Bu milletin huzura ihtiyacı var, barışa ihtiyacı var. Bu milletin işe aşa ihtiyacı var. Türkiye’nin derdi başka onun derdi başka onun derdi Sarayında oturmak. Oturuyorsun zaten Sarayında yeter artık düş milletin yakasından” ifadelerini kullandı.
Nükleer Santral İhalesinin Cengiz İnşaata verilmesinin tartışmaya neden olduğunun sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, “Havuz medyasına biraz daha katkı yapmıştır” dedi.
Editör: TE Bilişim