Hamza Dağ: "İzmir'i Yönetmek İçin Gövdemi Ortaya Koyuyorum" Hamza Dağ: "İzmir'i Yönetmek İçin Gövdemi Ortaya Koyuyorum"
 MÜSİAD Bursa Şubesi’nin Kültürpark'taki yeni hizmet binasının açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Demokratik Gelişim Partisi'ni kuran İdris Bal’a atıfta bulundu. Türkiye’de 100’den fazla garip partin kurulduğunu ifade eden Arınç, “İnternete girin, o garip partileri görürsünüz.

Dün kurulan bir partiyi internette gördüm. Parti kurmaya mecburmuş gibi, insanlar benim de ismimden bahsetsin, beni de konuşsun diyen parti kuruyor. Basın toplantısı düzenlemiş, kırmızı koltuklar bomboş. Sadece bir kişi var. O da büyük ihtimalle Anadolu Ajansı muhabiridir. Dün kurulan bir partinin genel başkanının ne söyleyeceğini merak bile etmemiş ve gitmemiş basın mensupları. Sağlam giderseniz, inançla giderseniz, vizyonla giderseniz, bugün olmasa da yarın en güçlü olursunuz. En itibarlı olursunuz. Bunu yaparsanız, herkesin saygılı olduğu bir kuruluş olursunuz” diye konuştu.

"DEVLETİN İÇİNDEKİ İSRAF YÜREĞİMİ SIZLATIYOR" 
Türkiye’de büyük bir israfıolduğunu ve bununu önüne geçmede başarısız olduklarını ifade eden Arınç, “Devletin içindeki israfa baktığım zaman yüreğim sızlıyor. 5 bin kişinin bulunduğu meclis yerleşkesi içinde, 300 trilyonluk bütçemiz vardı. İsrafı önleme noktasında deli oldum. Hasta oldum. Benle alay ediyorlardı. Tutumlu başkan diyorlardı. Boş yere akan sudan bile biz sorumluyuz. Kocaman ruloları çöp sepetine atan bürokraside valla kağıt para bassanız yetişemezsiniz. Bazı kamu kurumları için ödenen kiraları duydukça utanıyor ve üzülüyorum.

İsraf olmamalı. Allah israf edenleri sevmez. Bundan zor bir imtihan olabilir mi? Bunu düşünerek yiyeceksin kardeşim. Ama ekmeğini kırıntısını bile İsraf etmeyeceksin Bize analarımız ve abalarımız bunu gösterdi. Tabakları sünnetleme adeti var. Yiyeceğin kadar koyarsın, ayna gibi parlatırsın. Bana kilo aldın diyorlar. Çünkü sünnetlemiyorlar, onlarınkini de ben sünnetliyorum. Allah’tan korkun, dünyada fakirlikle yoksullukla mücadele eden insanlar var. Allah bize imkan verdi diye israf etme hakkımız yok. Lüks hayat özlemimizi bu ülkenin çocuklarına yerleştirmeye çalışanlar var” diye konuştu.

İnsanlar sokağa çıktığı zaman korkudan uzak hale gelmişlerse, o zaman ekonomide kazanmanın mümkün olacağını ifade eden Arınç, “Bunun örneğini 12 yıldan beri görüyoruz. Yüksek enflasyonu ve hayat pahalılığını sürekli gördüm. Ben çok sıkıntılar gördüm. Bunları hep atlattım. Türkiye ekonomide geçmişte hep krizli alanlarda çok sıkıntı çekti. IMF ile yapılan anlaşmalar halkı ezdi. Dışarıdan her zaman yüksek faizle kredi alıp, faizi faizle ödemeyi seçen bir kısır döngü içinde bulduk kendimizi. Siyasi istikrar geldi, hemen peşinden ekonomik istikrar geldi” dedi.
MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD olarak yeni Türkiye kavramını benimsediklerini belirterek, “Yeni Türkiye kavramını benimsiyoruz. Milletimizi geleceğe taşıyacak olan her projeye destek vereceğiz. 19 çeyrektir büyüyen ekonomide yer alan iş adamları olarak bunun mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.
Açılışa Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa milletvekilleri ve iş adamları da katıldı. 

Editör: TE Bilişim