Hamza Dağ: "İzmir'i Yönetmek İçin Gövdemi Ortaya Koyuyorum" Hamza Dağ: "İzmir'i Yönetmek İçin Gövdemi Ortaya Koyuyorum"
 Yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikteİstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığıile ilgili zaman zaman kamuoyunda ismi geçen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül,basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sarıgül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olup olmayacağının sorulması üzerine, “ Yurttaşlarım beni nerede görmek istiyorsa önümüzdeki dönemdeki kamuoyu araştırmaları belirleyecek” dedi. CHP’ye geri dönecek misiniz sorusuna ise Sarıgül, şiirle yanıt verdi.Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, sahur yemeğinde basın mensupları ile bir araya geldi. Basın mensuplarının gündemdeki konuları ile ilgili sorularını yanıtlayan Sarıgül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adaylığını kamuoyu yoklamalarının belirleyeceğini söyledi. Sarıgül, “Benim nereye gideceğimin kararını benim vermem söz konusu değil. Benim rütbe heyecanım yoktur. Yurttaşlarım beni nerede görmek istiyorsa önümüzdeki dönemde kamuoyu araştırmaları belirleyecek. Yurttaşlarımızın takdiri. Çünkü bir siyaset adamı olarak şurada burada olayım gibi bir hevesim yok. Ben rütbemi en genç milletvekili olarak aldım. Bundan sonra nereye gideceğimi halkın desteği ve yurttaşların tercihi belirleyecektir. Önümüzdeki dönemde yurttaşlarımızın tercihi ve beni nerede görmek istiyorlarsa bunu belirleyecektir. Seçimlere daha 7 ay var” dedi.

CHPye katılacak mısınız şeklindeki soruya ise Sarıgül, okuduğu şiirle yanıt verdi. Sarıgül, “Bekle kar altındaki buğday tanesi yine onun sularıyla yeşereceksin. Başını dik tutabilirsen boy vereceksin. Her tarafı allı morlu, güller açar türlü türlü. Bu fırtına türlü türlü, inşallah baş edeceksin. Doğudan batıdan yurduma düşen.. Atım eğerlendi kılıcım kuşan. Ne gezersin alim günlerin geldi” şeklinde şiiri okudu.
Türkiye’nin demokrasi sorunu olduğunu dile getiren Sarıgül, tercihli oy sistemine geçilmesi gerektiğini söyledi. Milletvekili adaylarının genel merkezlerin isteği ile belirlendiğini vurgulayan Sarıgül, “ Demokrasi de en önemli konu sistemlerdir. Türkiye’de gerçekten tercihli oya geçilmesi lazım. Tercihli oyu çok önemsiyorum. Tercihli oyda yurttaşlar kime oy verecekse bunu kullanıyorlar. Daha önce iki Malatyalı tarafından kullanıldı. Özal ve İnönü kullandı. Vatandaş sandığa gittiğinde liderlere değil hakka ve halka tercih yapmalıdır. Tercihte de arzu ettiği milletvekili seçmelidir. Şuan genel merkezlerin göstermiş olduğu milletvekillerini seçiyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim