Hamza Dağ: "İzmir'i Yönetmek İçin Gövdemi Ortaya Koyuyorum" Hamza Dağ: "İzmir'i Yönetmek İçin Gövdemi Ortaya Koyuyorum"

Nihat Zeybekci Kimdir?

Nihat Zeybekci, Türk siyasetçi ve eski Ekonomi Bakanı. 2011 yılından beri milletvekili olup, 2013-2015 ve 2016-2018 yılları arasında Ekonomi Bakanlığı görevini sürdürdü. 2004-2011 yılları arasında Denizli Belediye Başkanlığı görevini yaptı.

Nihat Zeybekci Fox TV'de Konuştu

İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat Programına Konuk Olan Nihat Zeybekci Açıklamalarda Bulundu

Zeybekçi canlı yayında "Biz İzmir için hep şunu söyledik. İzmir'in bir hikayeye ihtiyacı var. İzmir'in bir gelecek planlamasına ihtiyacı var. İzmir'de vatandaşlarımıza hep şunu söylüyoruz 'hep aynı şeyi yaparak farklı şey beklemek' son derece yanlış olur. Bizim artık İzmir'de farklı yapmamız lazım İzmir için İzmirli vatandaşlarımız farklı sonuçlar almak için. " açıklamalarını yaptı.

‘Mevzu bahis İzmir ise gerisi teferruattır'

 "Ben İzmir esnafıyım. İzmir'e yatırımları olan kardeşinizim, İzmir'in 8 ilçesinde iş yerlerimiz var. Şirketin merkezi İzmir olduğundan 540 civarında çalışanımız var. İzmir'de 2017 yılı vergi ödeyen kurumlar vergisinde de 17. sıradayız. İzmir'e faydalı bir kardeşinizim. Sizler de herkes elinden geldiğince İzmir'e destek veriyor. Cumhurbaşkanımız bize İzmir ile ilgili talimatta buyurduklarında, İzmir bizim zaten göz ağrımızdır. İzmir dendiğinde içimizde şöyle bir kıpraşmanın olduğu bir yer. Biliyoruz ki eğer yerel yönetimler anlamında siyaset yapılacaksa, ki bin defa bakanlığa tercih ederim. Bakanlık yerine belediye başkanlığını tercih ederim. Hele hele İzmir mevzuysa İzmir'de tarih yazmak, İzmir'de destan yazmak bir insan için en önemli fırsatlardan birisidir. Seve seve kabul ettik. Çünkü İzmir son 20 yılda ihmal edildi. İzmir'in vakti çalındı. 20-25 yıl içinde patinaj yapmadı. Patinaj yapsa yerinde kalırdı, ileri gitmese bile diğerleriyle beraber belki stabil kalırdı. Ama İzmir geri kaldı. 1997 yılında İzmir Türkiye'nin ikinci büyük ekonomisiydi. 1947, 1800'lü yıllar değil. 1997 yılında Türkiye'nin ikinci büyük ekonomisiydi, Şu anda açık ara üçüncü büyük ekonomisi. 5-6 yıl içinde eğer İzmir bu şekilde devam ederse Antalya, Bursa, Kocaeli İzmir'i geçecek. 1980 ihracatta Türkiye'nin ihracatta ilk iki şehrinden birisiydi. Anadolu'nun ihracat kapısıydı. Bugün TÜİK rakamlarına göre 7, Türkiye İhracatçılar Meclisi rakamlarına göre 5. sırada" dedi.

Editör: TE Bilişim