İzmir Aşkına Adana Yolcusu İzmir Aşkına Adana Yolcusu
Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan görüntülerde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri Fethullah Gülen’in bir sohbetine katılığı görülen Göztepe Teknik Direktörü Okan Buruk, görüntülerin 22 yıl öncesine ait olduğunu ifade ederek, “Bu kadar geriye gittiğimizde ülkenin dörtte birini bu şeyin içine koyabilirsiniz. Çok uzun süre önce böyle bir ortamda bulundum. Biz iyi niyetle bir şeyler yapmaya çalıştık ama bize bu anlamda mağdur diyebilirsiniz” dedi.

Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil ve Göztepe Teknik Direktörü Okan Buruk, yeni sezon öncesi basın mensuplarıyla buluştu. Göztepe Adnan Süvari Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya, Göztepe Başkanvekili Talat Papatya ile takım menajeri İlhan Şahin de katıldı. Kendileri için transferin henüz bitmediğini açıklayan Başkan Sepil, “Bir golcü arayışımız var. Golcü çok önemli. Geçen seneki hatayı yapmak istemiyoruz. Takıma yararlı olacak, maddi koşullarını karşılayabileceğimiz bir oyuncu bakıyoruz. Bu oyuncunun ilk hafta oynamayacağı kesin. Bulduğumuz ve hocamızın onayladığı bir oyuncuyu transfer edeceğiz” dedi.

Sepil: "Göztepe, başarılı olmak zorundadır" 
“Göztepe, başarılı olmak zorundadır” diyen Sepil, “Bu sene de hedefimiz yine üst sıralara oynamak, mümkünse gelecek sene bir üst ligde mücadele edebilmek. Bunun için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı. Yeni sezonda maçlarını yeni yapılan Bornova Doğanlar Stadı’nda oynayacaklarını kaydeden Sepil, “Stadın en önemli problemi trafoydu, bu sabah o da geldi. Gelişmeleri dakikalık olarak takip ediyoruz. Stadı Altınordu maçına yetiştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Yetişeceğini tahmin ediyoruz. Başarılı olamamamızın bir sebebi de stadımızın olmaması. Doğanlar, bizim için mevcut imkanlar içerisinde en iyisidir. Göztepe 2 sene sonra kendi stadında oynayacak” dedi.

Buruk: “Uzun vadeli bir proje oluşturmak istiyoruz”
Hedeflerinin bir an önce Süper Lig’e çıkmak olduğunu anlatan Göztepe Teknik Direktörü Okan Buruk ise “Hedefimiz ilk planda uzun yıllar Göztepe’ye hizmet edecek kadro oluşturmaktı. Yaş ortalamamızı çok düşürdük. Bu süreçte yeni bir takım oluşturduk. 7 Temmuz’dan beri yoğun bir antrenman programı uyguladık. İki kampa gittik. Oyuncularımızı biraz da yorduk bu dönemde” diye konuştu.
Göztepe’de uzun vadeli bir proje oluşturmak istediklerini belirten Buruk, “Bunun içinde de sahaya yüreğimizi, ruhumuzu koyarak her şeyimizi vereceğiz. Oyuncularım adına bu sözü verebilirim” dedi.

“Bize mağdur diyebilirsiniz”
Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan görüntülerde Galatasaraylı eski futbolcularla birlikte FETÖ lideri Fethullah Gülen’in bir sohbetine katıldığı görülen Okan Buruk, konuyla ilgili soruları da yanıtladı. Görüntülerin 22 yıl öncesine ait olduğunu savunan Buruk, “Bu kadar geriye gittiğimizde ülkenin dörtte birini bu şeyin içine koyabilirsiniz. Ülke olarak 15 Temmuz’da inanılmaz bir tehlike atlattık. Bu süreç, hepimizin korkuyla yaşadığı bir terör örgütünün yaptığı bir saldırıydı. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde halkımız sokaklara dökülerek, bu saldırıyı destansı bir şekilde bertaraf etti. Bu olayı, özellikle verdiğimiz şehitlerle ülkenin kurtuluşu olarak gördük. Bu terör örgütü kınıyorum ve herkes gibi karşısındayım” ifadelerini kullandı.

"Benim kimseyle bağlantım yok"
Eski futbolcu arkadaşlarının televizyon programlarına çıkıp Fethullah Gülen’in sohbetlerine katıldığı günleri anlatmalarını doğru bulmadığını ifade eden Okan Buruk, “Kendi camiamızdan arkadaşlarımızın televizyonlara çıkıp bunu reyting malzemesi yapası doğru değil. Çok uzun süre önce böyle bir ortamda bulundum. Müslümanız, vecibelerimizi yerine getirmeye çalışıyoruz ve her şeyden öte Türklük sevdamız var. Biz iyi niyetle bir şeyler yapmaya çalıştık ama bize bu anlamda mağdur diyebilirsiniz. Bunların dışında benim kimseyle bir bağlantım yok, uzun yıllardır da yoktu zaten” şeklinde konuştu.

Sepil: "Okan’a güvenim tam”
Türkiye’nin önceli bir süreçten geçtiğini ifade eden Mehmet Sepil de “Dünya tarihinde ilk defa Cumhurbaşkanımızın başlatmasıyla halk bir darbeyi engellemiştir. Bunu yapanların cezalandırılması hepimizin en büyük isteği. Okan’a bende sordum bu konuyu. Orada şampiyon bir takımın oyuncularının Fethullah Gülen’le sohbetlere katıldığı belli. Bir dönem herkes bunu yaptı. Benim Okan’a güvenim tamdır bu konuda” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim