İzmir’in yeşil sahalarına ilk kadın sağlık görevlisi İzmir’in yeşil sahalarına ilk kadın sağlık görevlisi
Bisiklet turunda ikinciliği Saxobank takımından Jorgensen, üçüncülüğü de Europcar'dan Cousin 4 saat 51 dakika 06 saniye ile elde ettiler. Genel Ferdi Klasmanda Konya Torku Şekerspor takımından İvalio Gabrovski yine Turkuaz Mayonun sahibi oldu. Bulgar bisikletçi 18 saat 47 dakika 30 saniye ile birinci durumda bulunuyor...

İLK ATAKLAR ÇABUK GELDİ
Saat 10.15'de Marmaris Belediye Başkanı Ali ACAR tarafından verilen startla birlikte zorlu etap başladı. Elbette gözler Turkuaz mayonun Genel Ferdi Klasman Birincisi Konya Korku Şekerpor'un Bulgar bisikletçisi İvalio Gabrovski'de idi. İlk kilometreler toplu olarak geçildi. Daha sonra Astana'dan Gruzdev, Saxobank'tan Jorgensen, Bretagne Schuller'den Duret, Europcar'dan Cousin ve Farnese Vini'den Balloni atak yapıp öne geçti. Bu altılı grup gittikçe artan bir tempo ile pedal bastı. Ve inanılmaz bir fark
oluştu ana grup ile. Önce 13 dakikaya çıktı, ardından 15 dakika sınırına geldi. Ve bu altı normal olarak ilk primi de kazandı.

TÜRKİYE GÜZELLİKLERİ PRİMİ
30'uncu kilometredeki Türkiye Güzellikleri primini Farnese Vini takımından Balloni kazandı. İkinci puanı Saxobank'tan Jorgensen, üçüncülüğüde Europcar'dan Cousin elde etti.

TIRMANIŞ PRİMİ
Tırmanış priminin sahipleri ise şu şekilde sıralandı. Colnago'dan Corrado, Saxobank'tan Jorgensen, Bretagne -Schuller'den Durat ve Astana'dan Gruzdev. Finişe 69 kilometre kala farkın yavaş yavaş azaldığı gözlendi. Hafif rüzgar ve tempoyu düşüren altılı gruba ana grup yaklaşmaya başladı. Fark 12. 40 saniyeye indi.

TURKUAZ MAYO ANA GRUPTA
Genel Ferdi Klasmanda Turkuaz mayonun sahibi olan Konya Torku Şekerspor'lu İvalio Gabrovski'nin ana grupta düne nazaran daha düzenli değişmelerle pedal bastığı görüldü. Grubun başını ise Caja Rural ekibinin sporcuları çekti. Bunu Torku'lu bisikletçiler ve GreenEdge'nin sporcuları takip etti. Bu arada Milas geçilirken bir ara 15 dakikaya kadar çıkan farkın süratle düşmeye başladığı gözlendi. Bodrum rampası çıkılırken fark 11 dakika idi.

BODRUM İÇİN GERİ SAYIM
Milas geride kalırken Ana Grup temposunu daha da artırdı. Etap sanki dünün bir tekrarı gibiydi. Ön grup yorulmuş, ana grup ise müthiş bir tempo yapmaya başlamıştı. Bu arada Raviteyman'da (Yemek Molası) başladı. Bisikletçiler sıcak havada bol bol sıvı tükettiler. Tabi bu arada en önemli yiyecekleri şekerli maddeler içeren gıdalardı. Çikolata bunların başında geliyordu.

FARK AZALIYOR
Finişe 43 kilometre kala öndeki altılı grup ile, ana grubun arasındaki fark dokuz dakikanında daha sonra da 8 dakikanın altına indi. Finişe 25 kilometre kala fark iyice azaldı ve 5 dakikaya indi. Ve bu sırada gözler öndeki altılı grubun son olan Sprint primini kimin alacağına çevrildi. Bertagne -Schuller takımından Durat prim çizgisini ilk geçen sporcu oldu. İkinciliği Colnago'dan Corrado, üçüncülüğü de Farnese Vini'den Balloni elde etti.

KONYA TORKU ŞEKERSPOR YİNE ÇOK DİSİPLİNLİ
Turun başından bu yana dikkat çeken Konya Torku Şekerspor'lu bisikletçiler Marmaris-Turgutreis etabında da mükemmel bir disiplin içinde pedal basıp Turkuaz mayoyu giyen takım arkadaşlarından İvalio Gabrovski'ye büyük bir destek vermeye devam ettiler. Finişe 17 kilometre kala fark 3 dakikaya kadar indi. Elbette farkın kapanması bir yerde Genel Ferdi Klasman birincisi Gabrovski'ye yarayacaktı. Zira Gabrovski'yi birincilik için sıkıştıran Astana takımından Alexsandr Dyachenko vardı. Bu ikilinin arasında ise
sadece 1 dakika 33 saniye bulunuyordu.

ATAK ÜSTÜNE ATAK
Bu arada finişe 12 kilometre kala Europcar'dan Cousin müthiş bir atak yaptı. Farnese Vini'den Balloni'de yanıt verince, bu ikili ön grubu oluşturdu. Ama ikili fazla gidemedi ve yine birleşip altılı olarak pedal çevirmeye devam ettiler. Ancak bu kezde Colnago'dan Di Corrado atak yapıp arayı 20 saniye kadar açtı.

BİR SÜPER FİNİŞ DAHA GÖRDÜK
Di Corrado gittikçe artan temposu ile arayı 37 saniye kadar açınca finişe tek başına girdi. Ancak ikinci ve üçüncülük için büyük çekişme vardı. Tekerlek farkı ile Jorgensen ve Cousin ikinci ve üçüncü sırayı paylaştılar.

Dİ CORRADO: YARIŞ KİTAPÇIĞI BANA ETABI KAZANDIRDI
48.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun Marmaris - Turgutreis etabını kazanan Colnago Takımından Di Corrado basın toplantısında, "10 kilometre kala kaçacaktım. Tüm planlarımı gerçekleştirdim. Yarış kitapçığını okuyarak istediğim her şeyi gerçekleştirdim" dedi.
Beşinci etabın birincisi olan 23 yaşındaki İtalyan bisikletçi bu genç yaşta gelen birinciliğin kendisinin geleceği açısından çok önemli olduğunu vurguladı ve şöyle devam etti:
"Çok mutluyum. Bu benim profesyonel anlamda ilk başarım. Şubat ayında vefat eden dedemin anısına birinci gelmek için çalışacağımı kafama koymuştum bunu da başardım. Aileme ve bana destek olan Colnago takımına çok teşekkür ederim. Türkiye Turu'na yetişmek için İtalya'dan gelirken arabamı park yerine koydum. Ancak nereye park ettiğimi şimdi hatırlamıyorum. Kafamda hep bu sorun vardı ama yarışa çok konsantre olduğumu söyleyebilirim."

TÜRKİYE TURU BÜYÜK ŞANS
Di Corrado sözlerini tamamlarken Türkiye Turu'nun kendisi için büyük şans olduğunu söyledi ve başlayacak olan Giro İtalya için büyük sürprizlerin peşinde olduğunu ifade etti. İtalyan bisikletçi, "Yeteneklerim var elbette. Kaçışlar gerçekleştirerek başka başarılar elde edebilirim. Takım olarak genciz. Bu başarı herkes için önemli. İtalya turunda takım olarak başarılı olacağız. Sprint etaplarında iddialı olduğumuzu ortaya koyacağız" dedi.



Editör: TE Bilişim